„Poštujte naše znakove“

imp

261020211635288199.jpeg

Svake godine tijekom mjeseca rujna, usporedo s početkom školske godine, velik broj djece po prvi puta samostalno sudjeluje u prometu na cestama. Djeca na taj način postaju aktivni sudionici u prometu izloženi svim opasnostima koje cestovni promet nosi sa sobom. Kako bi se djeca što bolje upoznala s opasnostima cestovnog prometa i educirala o sigurnom sudjelovanju u prometu, te kako bi se njihovo stradavanje smanjilo na minimum, Postaja prometne policije Sisak, i ove godine, provodi akciju „Poštujte naše znakove“.

Cilj akcije je senzibiliziranje javnosti, a posebno vozačke populacije na potrebu tolerantnijeg pristupa i ponašanja za volanom, na povečan oprez kada su u pitanju djeca sudionici u prometu te upozoravanja istih na početak školske godine kada će se kao novi i neiskusni sudionici u prometu pojaviti cijela nova generacija djece, polaznika prvih razreda.

Tijekom rujna će prometna policija na prometnicama u zonama škola vršiti pojačan nadzor prometa, a posebno će nadzirati obveze vozača spram pješaka koji prelaze cestu na obilježenom pješačkom prijelazu, nadzor brzine kretanja vozilima u zonama škola, nadzor prijevoza djece, te nadzor zaustavljanja i parkiranja vozila u zonama škola.

najčitanije