Postavljena spomen ploča sisačkim Dijamantima

imp

Sisak je prvi grad u Hrvatskoj koji se postavljanjem spomen ploče zahvalio svojim rokerima.
Na zgradu u Ulici Stjepana i Antuna Radića broj 21, u kojoj je živio frontman „Dijamanata” Josip Joja Kerep, postavljena je spomen ploča u čast najstarije sisačke rock skupine „VIS Dijamanti“, koja je osnovana 15. veljače 1962. godine, puna dva mjeseca prije osnivanja legendarnih The Roling Stonesa.
„Dijamanti u početnom sastavu (Joja, Joža, Zvona, Leo i Iva) definitivno su to zaslužili. Legenda o Dijamantima živi vječno, prenosi se s generacije na generaciju. Sisački Korzo i Dijamanti su neraskidiva veza i zaštitni znak našeg grada punih šezdeset godina. Ovo je najmanje što smo mogli za njih učiniti, da stvarno postanu i ostanu vječni!“, rekao nam je Miro Dimić, jedan od organizatora ove inicijative.
Kroz „Dijamante” je kroz 20 godina postojanja prošlo 13 glazbenika, a prvu postavu činili su Josip Joja Kerep, Zvonimir Zvona Kozačinski, Leonard Leo Mikšić, Josip Joža Peternel i Ivan Galeković.
U Dijamantima su još svirali i Siščani Marijan Pavlović, Zvonko Javornicki, Božidar Škrljac Škrga, Željko Bičanić Bića, Ivica Freiberger Frajac, Stanko Nikolić Cvik, Miodrag Pančić Zaga i Miljenko Minić Mimi.

najčitanije