Popijte kavu s kromosomom viška i pomozite im u razvoju Inkluzivne farme

imp

Kava 3

Svakog 21. ožujka u godini obilježava se Svjetski dan Downovog sindroma, dan kojeg Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije obilježava druženjem uz kavu s kromosomom viška i najljepšim osmijehom na svijetu.

 

Kavu možete popiti u četvrtak, 21.ožujka, od 17 do 20 sati popiti u Disco clubu Grill. Sav prihod od prodaje ići će članovima Udruge za razvoj Inkluzivne farme u Hrastovici.
Obilježavanjem Svjetskog dana sindroma Down želi se upoznati svijet s ovim poremećajem i pri tomu potaknuti ljude za veće poštivanje prava ljudi s Downovim sindromom. Većim razumijevanjem i poboljšanjem njihovog položaja u društvu možemo poboljšati kvalitetu života osoba s sindromom Down.

 

Za njih kažu da su djeca sunca, da imaju najljepši osmijeh na svijetu, da ih njihova „različitost“ čini jedinim pravim „originalom“ u masi nas ostalih.
Obilježavanje Svjetskog dana Downovog sindroma ima za cilj promovirati svijest i razumijevanje Downovog sindroma, kao i pitanja vezana uz: mobiliziranje podrške priznavanje dostojanstva, prava i dobrobiti za osobe s Down sindromom.

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije nekoliko proteklih godina obilježava njihov dan druženjem kojim želimo zajednici i našim građanima pokazati da i oni mogu biti aktivni članovi društva. To pokazuju posluživanjem u jednom od kafića u našoj županiji, a cijeli događaj nazvali smo „Kava s kromosomom viška i najljepšim osmijehom na svijetu“. Sisak, Petrinja, Novska, a ove godine ponovo tamo gdje smo 2016. godine krenuli prvi puta s ovakvim obilježavanjem. Pozivamo vas u četvrtak, 21.ožujka u Disco club Grill u Sisku od 17 do 20 sati na najslađu kavu na svijetu. Veselimo se vašem dolasku.
Ovogodišnja organizacija u sklopu je donatorske akcije Vratimo djecu u topli dom , a prikupljene donacije od posluženih kavica preusmjerit će se za potrebe aktivnosti mladih OSI na Inkluzivnoj farmi u Hrastovici.“, kažu iz Udruge pozivajući na kavu s kromosomom viška.

 

Simbol Dana sindroma Down su šarene čarape jer ih osobe s Down sindromom ne mogu upariti. Nošenjem šarenih čarapa pokazuje se podrška borbi osoba s Down sindromom kako bi se što bolje integrirali u naše društvo.

 

Kava S Kromosomomm Viška

najčitanije