Ponovno otvoren Centar igre i knjižnica igračaka

mradenovic

Centar igre i knjižnica igračaka opet je otvorila svoja vrata. Centar i knjižnica rade svaki utorak i četvrtak od 17:00 do 20:00 u prostorijama OŠ Braća Bobetko.
„Pomno pratimo epidemiološku situaciju, a obzirom na povoljnu situaciju u Sisku ohrabreni smo u ponovnom otvaranju Centra. Vodeći računa o sigurnosti svih, omogućit ćemo vam i aktivnosti na otvorenom.Ujedno vas molimo da brinemo jedni o drugima, održavamo razmak te higijenu ruku. Korištene, kao i igračke koje se posuđuju i vraćaju, redovito dezinficiramo, te i na taj način brinemo o sigurnosti svih, a posebno djece“, poručuju iz Centra.
Osnovna ideja projekta Centar igre i knjižnica igračaka je višestruko korištenje igračaka. Na ovaj način roditelje i djecu želi se potaknuti da igračke kojima se djeca više ne igraju ne bacaju već da ih doniraju knjižnici igračaka, te na taj način i recikliraju. Sisački Centar dio je međunarodnog projekta ‘Together Old & Young for Inclusion’, koji se paralelno vodi u Sloveniji, Latviji, Slovačkoj, Belgiji, Nizozemskoj, Italiji i Mađarskoj, a upravo Sisak ima najveći fundus igračaka.

najčitanije