Poništen odabir izvođača za dovršetak autoceste Zagreb-Sisak

imp

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) poništila je odluku o izboru zajednice ponuditelja Colas Hrvatska i Geotehnika za izgradnju dionice Lekenik-čvor Sisak, a iz Hrvatskih cesta najavljuju kako će ponovno evaluirati ponude i u roku od desetak dana razriješiti nedostatke iz nalaza Državne komisije, donosi Tportal.

 

Podsjetimo, Hrvatske autoceste (HAC) su početkom ožujka raspisale javno nadmetanje za dionicu Lekenik-čvor Sisak, na autocesti A11 Zagreb-Sisak, a procijenjena vrijednost tih radova je bila 300 milijuna kuna. Na to je javno nadmetanje pristiglo devet ponuda, njihova se vrijednost kretala od 281 do 365 milijuna kuna, a HAC je tri ocijenio valjanima te sredinom listopada za izvođača radova za izgradnju dionice Lekenik – čvor Sisak kao ekonomski najpovoljniju ponudu odabrao onu zajednice ponuditelja Colas Hrvatska i Geotehnika, s cijenom ponude od 281,33 milijuna kuna (sve su cijene bez PDV-a).

 

Deset dana nakon odabira izvođača (23. listopada) žalbu je na izbor izjavio austrijski Strabag, koji se u zajednici s tvrtkom Strabag d.o.o. na natječaj javio s ponudom vrijednom 299,7 milijuna kuna.

 

Iz HAC-a su, piše Tportal,  na upit Hine odgovorili kako je rješenjem DKOM-a poništena odluka o odabiru, ne i sam natječaj te najavili kako će ponovno evaluirati ponude.

 

Inače, Vlada je početkom veljače usvojila Zaključak o dovršetku izgradnje autoceste A11 Zagreb-Sisak, dionice Lekenik-Sisak, duljine 10,9 kilometara i podržala ubrzavanje dovršetka autoceste Zagreb-Sisak, kao prioritetnog projekta za dugoročnu revitalizaciju područja Sisačko-moslavačke županije.

najčitanije