Poklon dobrodošlice od 2.000 kuna za više od 300 malih Siščana

ibb

Jednomjesečna Hana Vranić 300-ta je sisačka beba za koju je ove godine zatražena novčana potpora Grada Siska, koja se dodjeljuje novorođenim Siščanima. Jubilarni zahtjev prigodno je obilježen u prostorijama sisačkog Crvenog križa preko kojeg Grad, u okviru programa potpore roditeljima novorođenčadi, isplaćuje po 2 tisuće kuna: ”Puno će nam pomoći jer troškovi za bebu su dosta veliki. Ovo nam je prvo dijete, što znači da za nju moramo kupovati kompletnu opremu, a tu su još i pelene, kremice, robice i slično”, kažu Nera i Mihael Vranić, ponosni roditelji male Hane rođene u sisačkoj bolnici 1. listopada ove godine, kojima je potporu Grada Siska osobno uručila gradonačelnica Kristina Ikić Baniček:

”Željeli smo da to bude okrugla brojka i, evo, zahtjev Haninih roditelja bio je 300. po redu, ali moram napomenuti da je poslije Haninog rođenja stiglo još 38 zahtjeva  za dobivanje potpore”, kaže gradonačelnica, podsjećajući kako je potpora od ove godine, s 1.500 povećana na 2.000 kuna.

”Ove smo godine rebalansom morali u proračunu povećati sredstva za ove potpore na 770.000,00 kuna, a kako je tempo zahtjeva krenuo, iskoristit ćemo ta sredstva i dobro je da smo ih povećali. Godišnje u prosjeku bude oko 370 zahtjeva i nadam se da ćemo ove godine tu brojku malo i premašiti. Ovom potporom želimo izraziti dobrodošlicu roditeljima za njihovog novog člana obitelji i pomoći im u početnom uhodavanju. Neki ovu mjeru vole popularno nazivati pronatalitetnom mjerom, no ja ne vjerujem da će se netko odlučiti za dijete zbog visine jednokratne potpore”, kaže gradonačelnica, napominjući kako Grad Sisak svoje pronatalitetne mjere provodi na drugačiji način: ”Grad Sisak kroz niz drugih mjera dodatno olakšava život mladim obiteljima i s djecom dovoljnim brojem mjesta u vrtićima, dječjim igralištima, kvalitetnim osnovnoškolskim obrazovanjem,  a sigurnost u prometu i sigurnost na igralištima utječe na to da se obitelji s djecom osjećaju sigurno u Sisku”.

najčitanije