Pogled u plavo ovaj vikend na korzu

mradenovic

261020211635231180.jpeg

Tijekom ovog vikenda, 24. i 25. kolovoza prepoznatljivi montažni bazen projekta Pogled u plavo smjestit će se na sisačkom korzu, a za sve ljubitelje ronjenja i one najmlađe Grad Sisak će omogućiti probna ronjenja  pod punom ronilačkom opremom i uz stručni nadzor instruktora ronjenja. Svi zainteresiranim građanima i posjetiteljima  moći će zaroniti bez naplate i uživati u čarima i ljepotama ronjenja u subotu, 24. kolovoza od 10 do 21 sat dok se probna ronjenja nastavljaju i u nedjelju, 25. kolovoza  od 10 do 18 sati.

Nakon kraće poduke o ronjenju i ronilačkoj opremi posjetitelji će imati priliku uz instruktora ronjenja zaroniti u bazen projekta i razgledavati podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena.

Na raspolaganju svim građanima i posjetiteljima zainteresiranim za ronjenje bit će ronioci i instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba te ronioci i instruktori ronjenja Ronilačkog kluba Sisak koji će brinuti za sigurnost ronioca početnika.

Cilj gostovanja Pogleda u plavo u gradu Sisku je približiti ronjenje ljudima kao i ljepote hrvatskog podmorja te potaknuti čim veći broj ljudi, a posebno onih najmlađih na bavljenje sportom i vodenim aktivnostima, a sve kroz probna ronjenja.

Članovi RK Sisak predstavit će svojim sugrađanima kao i ostalim posjetiteljima manifestacije bogatu klupsku povijest jednog od najstarijih klubova u Hrvatskoj te prezentirati  rad, usluge i aktivnosti kluba.

Projekt Pogled u plavo se provodi u organizaciji Grada Siska te u suradnji s Agencijom Promocija ronjenja i uz podršku Ronilačkog kluba Sisak. Pogledu u plavo pridružila se i stručna služba ZAMP koja se pobrinula za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku.

Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

najčitanije