Poduzetnicima dosad odobreno gotovo 10 milijuna kuna kredita

st

Ugostiteljski obrt Cocktail, frizerski salon Image i veterinarska ambulanta Anima-Vet nova su tri korisnika kredita u sklopu projekta ‘Sisački poduzetnik’.
Podsjetimo, Grad Sisak ‘Sisačkim poduzetnikom’ osigurava sredstva za subvenciju kamate, a visina subvencije kamatne stope ovisi o namjeni kredita i iznosi 4 posto godišnje za financiranje kupnje, izgradnje, uređenja ili proširenja gospodarskih objekata, zatim 3,5 posto godišnje za financiranje kupnje nove opreme i 2,5 posto godišnje za financiranje trajnih obrtnih sredstava.

‘Dosad je odobreno 7 poduzetničkih kredita ukupne vrijednosti 5.395.000 kuna. Veseli me što je u postupku još 5 kredita u vrijednosti 4.095.000 kuna’, rekla je to gradonačelnica Kristina Ikić Baniček prilikoom potpisivanja ugovora..

Sanjin Kramrić, suvlasnik Cocktaila, rekao je kako će sredstva od kredita ikoristiti za investiciju koja će samom gradu dati novu polivalentnu dvoranu za izložbe, koncerte i slične manifestacije.

‘U trenutku kad smo trebali sredstva ovo je bio kredit s najpovoljnijom kamatom na tržištu. Kredit nije dobro dizati, ali ako je ovako povoljan onda ga treba iskoristiti’, rekao je Kramarić.

Frizerski salon Image ima stogodišnju tradiciju, a vlasnica Irena Podkrajšek-Radić rekla je kako će sredstva uložiti u energetsku učinkovitost i proširenje djelatnosti na spa zonu.

‘Želim unaprijediti svoje poslovanje. Četvrta sam generacija u poslu, a sredstva ulažem u salon i zbog svoje kćeri koja naslijeđuje posao.’

Veterinarska ambulanta Anima-Vet je od 2011. godine do danas s 4 zaposlena narasla na njih 10, a direktor Ivica Pučko kaže kako je plan daljnji rast.

‘Kredit uzimamo zbog obrtnih sredstava i ulaganja u dio poreme kako bi pratili trend i bili konkurentni ambulantama u okolici.’

‘Sisački poduzetnik, kaže gradonačelnica, tu neće stati.

‘Grad Sisak ove je godine omogućio kreditni potencijal od čak 20 milijuna kuna, a u proračunu je namijenio 800 tisuća kuna za subvencioniranje kamata. Ovo je zaista dobro pogođen program, ima široku mogućnost primjene i veseli me što je program zaživo među poduzetnicima. Cilj ovog programa je povećanje zapošljavanja, unaprjeđenje poslovanja, ali nekima i poticaj da se okušaju u poduzetničkim vodama’, rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

najčitanije