Počinju radovi na Starom mostu i u centru grada, očekuje se otežan promet

Stari Most Ograda

Odmah nakon Praznika rada započet će niz radova zbog kojih će biti otežan promet u centru Siska. Dio je to aktivnosti obnove prometnica za koje je Grad Sisak osigurao financiranje iz Fonda solidarnosti.

U utorak 2. svibnja započinje sanacija Frankopanske ulice i Ulice Ivana Kukuljevića Sakcinskog. Zbog toga će biti uvedena privremena regulacija prometa, odnosno zatvaranje pojedinih dionica tih ulica, sukladno tome na kojem će se dijelu obavljati radovi.

Od utorka 2. svibnja će u Frankopanskoj ulici biti zatvorena dionica od Ulice Franje Lovrića do Ulice Ante Starčevića i tamo će radovi trajati 7 do 10 dana. Nakon toga će ova dionica biti puštena u promet, a zatvara se dionica od Ulice Ante Starčevića do Ulice Stjepana i Antuna Radića. Na toj dionici radovi će trajati petnaestak dana.

Nakon završetka tih radova bit će zatvorena treća dionica Frankopanske od Ulice Stjepana i Antuna Radića do Rimske ulice. Ukupno trajanje radova predviđeno je do sredine lipnja.

Od utorka 2. svibnja zatvara se dionica Ulice Ivana Kukuljevića Sakcinskog od Fistrovićeve do Ulice Franje Lovrića. Tamo će se obnavljati nosivi i habajući sloj asfalta s mjestimičnim sanacijama i ojačanjima tamponskog sloja. Planirano trajanje radova je 20 dana.

U centru grada predviđene su i sanacije Tomislavove i Rimske ulice, o čemu ćemo izvijestiti kada se približi početak tih radova.

 

Kreće i dugo pripremana obnova Starog mosta

 

 

Nakon pripreme obimne konzervatorske i projektne dokumentacije sljedeći tjedan kreće i konstrukcijska obnova Staroga mosta. Kada krenu radovi u potpunosti će biti obustavljen promet preko mosta, a priprema se i posebno prometno i pješačko rješenje, kako bi se omogućio što lakši prelazak s jedne na drugu obalu Kupe.

Od srijede 3. svibnja zatvara se dionica Poljske ulice od Galdovačke do Radničke ulice. Planirano trajanje radova je do 30. lipnja. Kreće i rekonstrukcija Ulice Brezovičkog odreda koja će zahtijevati posebnu regulaciju jer ne postoji alternativni pravac za naselja iza tog dijela ceste.

najčitanije