Počinje Tjedan arhiva u Sisku

ibb

261020211635249938.jpeg

U ponedjeljak 20. studenog 2017. godine u 12:00 sati u Velikoj čitaonici Državnog arhiva u Sisku će se održati svečano otvorenje izložbe ”Memorandum kao marketinški alat”.

Izložba je postavljena povodom Tjedna arhiva, 20. – 24. Studenog 2017. godine, a u tom razdoblju će Državni arhiv u Sisku imati i Dane otvorenih vrata kako bi se svi posjetitelji mogli pobliže upoznati s djelatnostima koje se u Arhivu obavljaju, a imat će priliku vidjeti i prostorije Arhiva.

Zbog mnoštva materijala, izložba je ipak svedena u vremenske okvire od kraja 19. stoljeća pa sve do polovice 20. stoljeća, a izborom memoranduma 100-tinjak sisačkih tvrtki, donekle će se ilustrirati i stanje gospodarstva na sisačkom području u navedenom razdoblju.

Izloženi memorandumi će svjedočiti o brojnim industrijskim poduzećima kao i o mnoštvu obrtničkih i trgovačkih radnji koje su djelovale na sisačkom području u navedenom razdoblju.

Izložba je koncipirana kroz tri veće skupine izložaka: memorandumi tvrtki iz oblasti sisačke industrije (Sisačka pivovara Jonasa Alexandera, Umjetni mlin Odra, ciglana J. Fulle, Tvornica tanina, tvornice Petra Teslića, Shellova rafinerija, Talionica Caprag, Tvornica šešira i tuljaca d.d., itd.), memorandumi trgovačkih radnji i skladišta (Carl Planer – Landesprodukten-Geschäft – und Zeigelei, Saat – Eichel – und Geu – Export, tvrtka Antona Janušicha, skladište Šiljković, Kovačević i sin, skladište Poznić itd.) te memorandumi obrtničkih radnji ( graditelj tambura J. Stjepušin, urarska radiona R. Straussa, tvrtka Komšek i Pisek itd.). Svaka od ovih skupina sadrži više manjih cjelina prema vrstama djelatnosti.

Izložbu će biti moguće pogledati od 20. do 24. studenog 2017. godine 8:00 – 20:00 sati, a nakon toga svakim radnim danom u radno vrijeme Arhiva.

najčitanije