Počinje isplata uskrsnica za umirovljenike i nezaposlene

mradenovic

Sisačkim umirovljenicima i nezaposlenim osobama 8.ožujka počinje isplata uskrsnice. Uskrsnice će se isplaćivati na gradskim blagajnama na tržnicama Kontroba i Caprag te u Sisačkom vodovodu. Umirovljenicima s mirovinom do 2.000 kuna bit će isplaćeno 300 kuna, a onima s mirovinom od 2.001 do 5.000 kuna bi će isplaćeno 200 kuna. Na 200 kuna sisačke uskrsnice imaju pravo i sve nezaposlene osobe. Pravo na isplatu imaju umirovljenici s prebivalištem na području grada Siska, evidentirani pri HZMO.
„Područni ured u Sisku, koji su to pravo stekli do 8.ožujka 2021., te nezaposlene osobe s prebivalištem na području grada Siska, evidentirane pri Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područna služba Sisak, koji su to pravo stekli do 8.ožujka 2021, uključujući i 8.ožujka. Umirovljenici i nezaposleni dobit će na kućnu adresu obavijest o isplati uskrsnice s kojom će je moći podići na gradskim blagajnama. U slučaju da osoba ne dobije obavijest o isplati, pravo može ostvariti osobnom iskaznicom radi potvrde prebivališta i:
-zadnjeg odreska od banke, na kojem je vidljiva svrha isplate mirovine od strane HZMO-o Područni ured u Sisku
-zadnjeg odreska mirovine izdanog od strane HZMO-o Područni ured u Sisku.
U slučaju da nezaposlena osoba ne dobije obavijest o isplati uskrsnice, pravo na isplatu može ostvariti osobnom iskaznicom radi potvrde prebivališta, potvrdom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područna služba Sisak ili ispisom elektronske potvrde o nezaposlenosti iz sustava e-Građani.
Ako umirovljenik ili nezaposleni nije u mogućnosti podignuti svoju uskrsnicu može za to zadužiti drugu punoljetnu osobu koja će je podignuti na temelju obavijesti ili drugih navedenih dokaza uz predočenje vlastite osobne iskaznice i osobne iskaznice umirovljenika ili nezaposlenog. I

Pravo na isplatu ima 14.410 naših sugrađana, a u proračunu Grada Siska za uskrsnice je osigurno 3.177.100 kuna.

najčitanije