Počinje cijepljenje protiv gripe

imp

251020211635196806.jpeg

U četvrtak, 28.listopada, počinje cijepljenje protiv gripe u ordinacijama obiteljske medicine. Tako je na svojoj Facebook stranici objavio Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije.

Cijepljenje je besplatno za sljedeće kategorije stanovništva:
Starije od 65 godina
Kronične bolesnike
Zdravstvene djelatnike i djelatnike u sustavu socijalne skrbi

Zbog pandemije covida-19 gripa nije nestala i zato je važno cijepiti se i protiv gripe koja, kao i Covid, može uzrokovati teže oblike bolesti, rečeno je u srijedu na predstavljanju javnozdravstvenog projekta “Ove sezone nosi se zdravlje”, kojim se naglašava važnost edukacije o cijepljenju protiv gripe.

Zahvaljujući prošloj godini i dobrom odazivu kroničnih bolesnika i građana općenito na cijepljenje protiv gripe, uz propisane epidemiološke mjere zbog pandemije uključujući maske i socijalnu distancu, imali smo mali broj slučajeva oboljelih od gripe i stavili je pod kontrolu, s oko 700.000 procijepljenih građana.

Nema razloga za lažno samopouzdanje odnosno – nema prostora lažnom samopouzdanju da je ove godine nije potrebno cijepiti se, složile su se mnoge stručne i strukovne zdravstvene organizacije. Potrebno je, preporučuju liječnici, cijepiti se i ove godine.
Za ovu je sezonu naručeno 650.000 doza cjepiva. U Hrvatsku je ovih dana stiglo prvih 260.000 doza čija je distribucija započela.

najčitanije