Početkom ljeta kreće uklanjanje i gradnja zgrade u Ulici Hrvatskog narodnog preporoda

imp

Zgrada Ulica Hrvatskog Narodnog Preporoda

Do početka ljeta zgrada u Ulici Hrvatskog narodnog preporoda 2- 10 sa 145 stanova kreće u rušenje i izgradnju.
Rekao nam je to državni tajnik u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Domagoj Orlić.

 

Rok za dostavu projekta za obnovu zgrade u Ulici Hrvatskog narodnog preporoda sa 145 stanova i 10 poslovnih prostora je 7. veljače, dakle za tjedan dana iako je projekt već završen. Projekt je trenutno na reviziji i u planu je raspisivanje javne nabave za izvođenje radova, 15. veljače.
Ono što moram napomenuti je da se zadržavaju poslovni prostor koje trenutno koriste Mana, DM i Mlinar. Obzirom na sveobuhvatnost uklanjanja, dakle riječ je o 5 dilatacija, 11 tisuća kvadrata građevinske bruto površine, struka je procijenila da je najbolje objediniti projekt uklanjanja i projekt gradnje, odnosno isti izvođač će izvoditi i uklanjanje i gradnju.
Iz tog razloga, s obzirom na kompleksnost samih radova, projektiranje je trajalo nešto duže, međutim trenutno je usuglašavanje s revidentom i ja vjerujem, a imam informaciju od prije 2 dana, da će projekt biti dostavljen kroz narednih par dana i idemo u raspisivanje javne nabave za izvođenje radova.
Ukoliko će biti interesa građevinske operative ja vjerujem da ćemo do početka ljeta započeti radove na uklanjanju, a nakon toga i na gradnji. Ministarstvo je odradilo kompletan upravno-administrativni dio, završen je ovaj projektantski dio i sada isključivo ovismo o raspoloživosti građevinske operative.“, pojasnio je Domagoj Orlić.

 

Ova je zgrada najveći objekt oštećen u ovom potresu u prosincu 2020.godine. Izgrađena je prije uvođenja protupotresnih normi u nekadašnjoj državi, na njoj su obavljane i preinake u obliku uklanjanja zidova u prizemlju radi stvaranja uvjeta za poslovne prostore, te je u potresu dobila crvenu naljepnicu.

najčitanije