Početak radova na izgradnji prometnice u Komunalnoj zoni

mradenovic

251020211635206314.jpeg

U Komunalnoj zoni smještenoj uz sjeverozapadni ulaz u Sisak, izmeđuu velikih stambenih četvrti, riječne luke, robnog i carinskog terminala, kao i gradskog glavnog kolodvora počinju radovi na izgradnji prometnice.
„Zahvaljujući bespovratnim sredstvima za regionalni razvoj EU uspjeli smo aplicirati na projekt koji je namijenjen upravo unaprjeđenju komunalnih infrastruktura poslovnih zona. Na ovaj način ćemo poboljšati kvalitetu prometne povezanosti, povećati konkurentnost svih subjekata koji djeluju u postojećoj komunalnoj zoni, a usto ćemo približiti građane novom reciklažnom dvorištu i sportskoj dvorani koja je upravo u izgradnji“, rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 4.270.096,64 kn, od čega bespovratna sredstva EU iznose 2.654.619,42 kn. Izvođač radova je Zajednica ponuditelja Toni Gale i Ceste Sisak, a stručni nadzor nad radovima provodi tvrtka Trasa Adria iz Zagreba.
„Očekujemo da u roku od 120 radnih dana od projektnih aktivnosti izvedu potpuno funkcionalnu, novu, modernu prometnicu sa svom infrastrukturom. Radimo odvodnju, nogostup, rasvjetu, prometnicu…“, dodaje gradonačelnica.
Uz samu izgradnju prometnice dio sredstava namijenjen je i za promociju same komunalne zone, kako bi svima koji ondje posluju i koji će poslovati, obzirom da ima još slobodnih parcela, omogućili još bolje poslovanje.

najčitanije