Početak obnove zgrade u Ulici hrvatskog narodnog preporoda tek sredinom iduće godine

imp

zgrada ulica hrvatskog narodnog preporoda

Stambena zgrada s pet stubišta i više od 140 stanova u Ulici hrvatskog narodnog preporoda ide u konstrukcijsku obnovu, a njen početak može se očekivati sredinom 2023.godine.

 

To se može iščitati iz odgovora Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje na naše pitanje zašto se toliko dugo čeka s obnovom te zgrade.

 

„Za stambenu zgradu u Ulici hrvatskog narodnog preporoda 2-10 u Sisku, Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje ima potpisane ugovore za operativnog koordinatora i tehničko-financijsku kontrolu.
Izrađen je Nalaz postojećeg stanja građevinske konstrukcije kojim se utvrđuje kategorija uporabljivosti – istim je utvrđeno da se radi o konstruktivnim oštećenjima na zgradi te se ista svrstava u konstruktivnu obnovu. Nakon izrađenog Nalaza Središnji državni ured pokrenuo je postupak nabave za odabir projektanta.
Prošli tjedan potpisan je ugovor za izradu Elaborata ocjene postojećeg stanja građevinske konstrukcije i izradu Projekta obnove, projektanti su izašli na teren i započeli s pregledom zgrade.
Središnji državni ured redovito je u kontaktu s upraviteljem zgrade, a predviđeni rok za izradu Elaborata i projekta je I. kvartal 2023. nakon čega pokreće se postupak javne nabave za odabir izvoditelja radova.“, odgovorili su iz Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje.

najčitanije