Počeo je Tjedan solidarnosti

nn

Tjedan solidarnosti Crvenog križa društva Crvenog križa obilježavaju svake godine od 8. do 15. prosinca. Ovo je samo jedan u nizu tjedana u kojemu sva županijska, gradska i općinska društva Crvenog križa vođena temeljnim načelima djelovanja pomažu socijalno najugroženijim osobama.
Jedan od glavnih načina na koji to rade je postavljanje posebno označenih kutija, odnosno košarica u supermarkete, u kojima građani mogu ostavljati sve što žele pokloniti socijalno ugroženim sugrađanima.
Ovakvu košaru u Sisku možete naći u sisačkom Kauflandu. Košara se nalazi na samom ulazu i na njoj je oznaka Hrvatskog Crvenog križa i Gradskog društva Crvenog križa Sisak. Osim u Kauflandu, u svakom trenutku namirnice i druge potrepštine možete donijeti u prostorije Gradskog društva Crvenog križa Sisak, u Ulicu kralja Tomislava 18. Naglasak je na hrani jer je ona osnovna i najpotrebnija onima koji nemaju, a ako se pitate kakve namirnice treba donijeti, odgovor je – baš sve što imate, želite i možete dati, od konzervirane hrane do svježih namirnica, a vrijedna ekipa sisačkog Crvenog križa će odmah namirnice složiti u pakete i podijeliti najpotrebitijima.
Unaprijed hvala svima vama koji ćete se odazvati ovoj humanitarnoj akciji i uljepšati nekome ove blagdane.

najčitanije