Počeli radovi na Odranskom mostu: završetak radova očekuje se za 20 mjeseci

nn

251020211635196859.jpeg

Danas su počeli pripremni radovi na novom Odranskom mostu.

Riječ je o prvoj fazi izgradnje spojne ceste koja će, od novog mosta preko rijeke Odre, spojiti Sisak sa autocestom. Ukupna vrijednost radova koji će se odvijati na ovom projektu iznosi 64,7 milijuna kuna (bez PDV-a), a rok izvođenja radova iznosi 20 mjeseci. Investitor su Hrvatske ceste.

„Mi smo na Vladi prije nekoliko godina donijeli određene odluke oko izgradnje cestovne infrastrukture ovdje na području ne samo grada Siska nego i čitave Sisačko-moslavačke županije i nakon tih odluka krenuli smo u pripremu dokumentacije. Ovo čemu danas svjedočimo je zapravo kontinuitet radova. Ono što je bitno naglasiti je da su Hrvatske autoceste nakon što su odobrena sredstva za dovršetak autoceste do Siska, prije nekoliko dana donijele odluku o odabiru izvođača. Trenutno teku rokovi za žalbu, no do sad nema nikakve žalbe, i vjerujem da ćemo brzo ugovoriti i izgradnju autoceste, čime će onda Zageb biti u cijelosti spojen sa Siskom“, rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, koji je, zajedno s predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem, sudjelovao na uvođenju izvođača u posao na projektu izgradnje Mosta Odra i dijela spojne ceste od kružnog toka Staro Pračno do mosta Odra i od mosta Odra do spoja na Zagrebačku ulicu u Sisku.

Rok za dovršetak autoceste do Siska je 24 mjeseca od potpisivanja ugovora, te se očekuje da će autocesta biti gotova do kraja 2023., kao i pristupna cesta koja će spojiti Sisak sa autocestom. Za sve to bit će izdvojeno oko 500 milijuna kuna, od čega na autocestu otpada 300 milijuna.

246496826_1160352877825013_7227897115637359063_n

„Očekujemo u 20 mjeseci završen posao na ovoj prvoj fazi izgradnje spoja Siska sa autocestom, a na proljeće ćemo raspisati natječaj za preostalu fazu spojne ceste od 2,1 kilometar . Vrijednost ovih radova je 65 milijuna, a druga faza oko 150 milijuna kuna i očekujemo njegov završetak istovremeno sa završetkom autoceste“, rekao je predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.
Ministar Butković podsjetio je da je Županijska uprava za ceste Sisačko-moslavačke županije dobila 25 milijuna kuna za sanaciju prometnica stradalih u potresu, od čega je za sada iskorišteno sedam milijuna kuna.

Župan Sisačko-moslavačke županije, Ivan Celjak, rekao je da je ovo jedan od najvažnijih projekata za Sisak, ali i za cijelu županiju.

„Sretni smo zbog ovog početka radova jer Siščanke i Siščani ovaj projekt čekaju predugo. Dovršetkom ovoga i autoceste će se u potpunosti otvoriti put prema Zagrebu što je jako važno za razvoj ovog kraja“, istaknuo je župan Celjak.

Posao na javnom natječaju koji je raspisan još prije 18 mjeseci dobio je konzorcij predvođen Elektrocentrom Petek.

najčitanije