Počeli radovi na gradilištu nove Sportske dvorane Zeleni brijeg

ibb

Između Mosta Gromova i Zvonimirove ulice otvoreno je novo gradilište. Na ovoj će lokaciji sljedeće godine stajati nova Sportska dvorana Zeleni brijeg – još jedan od kapitalnih projekata Grada Siska:

”Dugo očekivani i dugo iščekivani projekt izgradnje sportske dvorane na Zelenom brijegu – odlična lokacija, odličan projekt i još bolji klubovi koji će biti korisnici. 37 milijuna kuna vrijedan projekt za kojeg očekujemo da izvođač ispuni naša očekivanja i da nam po principu ”ključ u ruke” sljedeće godine isporuči gotovu dvoranu koju ćemo mi zatim opremiti i koju ćemo onda dati na upravljanje Športsko-rekreacijskom centru Sisak”, rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček prilikom obilaska gradilišta na kojemu će, nakon više desetljeća treniranja u lošim uvjetima i uz manjak slobodnih termina, sisački sportaši napokon dobiti adekvatan prostor.
”Bilo da se radi o odbojkaškom, košarkaškom, rukometnom, karate klubu, hrvačima, klubu sjedeće odbojke…svi sisački sportaši dugo godina žele ovaj prostor. Podsjećam, mi smo trenutno primorani za 40 tisuća kuna mjesečno zakupljivati prostor svorane Brezovica, zastarjeli prostor u kojemu je teško dobiti termin budući da je to školska dvorana koju možemo koristiti samo poslije nastave. Ova će dvorana biti 24 sata dnevno na raspolaganju našim sportašima. Smatramo da je ovo dobro ulaganje u budućnost, u našu djecu, u naše sportaše i pravo ulaganje za Sisak – Europski grad sporta.”, zaključuje gradonačelnica.

Lokacija nove dvorane odabrana je i radi pozicije u centru grada, ali i mogućnosti izgradnje dovoljno velikog parkinga i potpuno nove prometnice, čime će ovaj dio grada dobiti ne samo novi objekt nego i novu infrastrukturu: uz novo veliko parkiralište, bit će izgrađena i nova prometnica između Reciklažnog dvorišta i nove dvorane, čija će se izgradnja financirati iz europskih sredstava.

Završetak radova na novoj sportskoj dvorani Zeleni brijeg očekuje se za 10 mjeseci – doznajemo od Dražena Strunje, predstavnika projektanta i izvođača radova, zajednice ponuditelja KAP4 i Degal Tehnika. Nova dvorana imat će površinu od 3.300 kvadrata, 1.500 sjedećih mjesta za gledatelje, a pored velike multifunkcionalne dvorane nalazit će se i mala dvorana za zagrijavanje i borilačke sportove. Uz svlačionice, sanitarne čvorove, dvorana će sadržavati i prostorije za udruge, novinare, caffe bar…

Tako će Sisak već sljedeće godine dobiti još jedan sportski objekt, čime se nastavlja niz velikih ulaganja u sportsku infrastrukturu, a samim time i u promociju bavljenja zdravim aktivnostima: ”Nakon što je napravljena Ledena dvorana, nakon što je otvoren bazen u Capragu i nakon što je pri kraju otvorenje atletske staze, Sisak dobiva i novu sportsku dvoranu na radost svih sportaša, članova Zajednice sportskih udruga Grada Siska, Školskog sportskog saveza i svih koji će ju koristiti. Osobno sam ponosan na tako veliku investiciju i sretan zbog još jednog takvog kapitalnog projekta u našem gradu.”, kaže ravnatelj Športsko rekracijskog centra Sisak, Josip Mrgan.

Nova dvorana uvelike će olakšati rad brojnim sisačkim sportskim klubovima koji treniraju u neadekvatnim uvjetima, a unatoč tome ostvaruju izvrsne rezultate – poput, primjerice, gradskog superligaša, Odbojkaškog kluba Sisak: ”Sisački sport napokon dobiva mjesto koje zaslužuje sa svojim dosadašnjim rezultatima. Napokon ćemo dobiti objekt koji ćemo moći koristiti 24 sata dnevno, 365 dana u godini, dok smo dosad uglavnom koristili školske dvorane. Sisački sport je i dosad imao iznimne rezultate, a s ovim novim objektom ti će rezultati biti još veći, bolji i značajniji za grad Sisak”,  rekao je Dario Batnožić iz Odbojkaškog kluba Sisak.

dvorana zeleni brijeg1 dvorana zeleni brijeg 3 dvorana zeleni brijeg4 IMG_20200618_112317 IMG_20200618_112436 IMG_20200618_112449 IMG_20200618_112503 IMG_20200618_112643

najčitanije