Počela gradnja Islamskog kulturnog centra

st

261020211635254732.jpeg

U Capraškoj ulici otvoreno je gradilište Islamskog kulturnog centra, čiji je kamen temeljac položen u studenom prošle godine. Ugovor s izvođačem radova potpisan je prošloga tjedna i stvoreni su svi uvjeti za početak građevinskih radova, koji će rezultirati objektom veličine oko 2 i pol tisuće kvadratnih metara.
‘Uoči samog mjeseca Ramazana i u jubilarnoj 50. godini kontinuiranog djelovanja islamske zajednice muslimani iz Siska i županije nisu mogli poželjeti ljepši dar od ovog’, rekao je imam sisački, Alem ef. Crnkić.
Da je ovo velika stvar za Sisak smatra i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.
‘Ovo je još jedan dokaz da Sisak odgaja svoju djecu tako da ih uči da postoje različiti ljudi, vjere, konfesije, nacije, ali da svi oni vole Sisak i Hrvatsku i da zajedno možemo živjeti, surađivati i raditi na dobrobit zajednice’, rekla je Ikić baniček.
Islamski kulturni centar projekt je na kojem se radi već godinama i koji će unaprijediti kvalitetu života stanovnika, kako Siska tako i Sisačko-moslavačke županije, rekao je župan Ivo Žinić.
‘Želim iskazati veliko zadovoljstvo početkom gradnje centra gdje će svi ljudi islamske vjeroispovijesti moći djelovati i družiti se. Ovo je dokaz kvalitetnog suživota u našoj županiji.’
Uz molitveni prostor, Islamski kulturni centar će sadržavati i brojne druge sadržaje, jer ideja je da to bude prostor široke društvene namjene.
Vrijednost radova je 51 milijun kuna, a završetak radova planiran je unutar dvije godin