Počela gradnja dvije višestambene zgrade u Petrinjskoj ulici

imp

Gradilište Petrinjska 1

U nešto manje od mjesec dana u Sisku su otvorena gradilišta na izgradnji 9 stambenih zgrada od 20 koje će se temeljem Zakona obnovi zgrada oštećenih potresom graditi na području Siska.
Nakon 6 zgrada u Capraškoj ulici te jedne u Ulici Antuna Gustava Matoša, radovi su počeli i na izgradnji dvije višestambene zgrade u Petrinjskoj ulici iza postojećih POS-ovih zgrada.

 

Stvarno sam ponosan na ovaj projekt realizacije 20 novih višestambenih zgrada u Sisku i izuzetno me veseli što je planirana dinamika uspostavljena i sukladno planovima otvaramo gradilišta sukcesivno kako završavaju javne nabave za izvođače radova. Krajem siječnja smo otvorili gradilište sa 6 višestambenih zgrada ovdje malo dalje u Capraškoj ulici, onda smo dan poslije otvorili sedmu zgradu u Matoševoj ulici, a danas otvaramo dvije ovdje u Petrinjskoj ulici. U narednih dva tjedna se očekuje početak gradnje još dvije višestambene zgrade u Ulici Frana Kršinića i kako se nabave budu provodile, od ukupno 36 zgrada koje su planirane na području županije njih 21 ćemo u gradnji imati do kraja ožujka, a za sve ostale vjerujem da će gradnja početi krajem travnja.“, rekao je državni tajnik u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Domagoj Orlić prilikom početka radova.

Vrijednost radova izgradnje dvije stambene zgrade, svaka po 19 stanova, je 4,4 milijuna eura, a završetak radova se očekuje za godinu dana.

 

Gradilište Petrinjska 5

Vlada je na svojoj posljednjoj sjednici Programa stambenog zbrinjavanja na području Sisačko-moslavačke županije gradnjom 36 višestambenih zgrada i tim su programom napominje Orlić definirani alati, odnosno prioriteti, za stambeno zbrinjavanje naših sugrađana u sklopu tih zgrada.

Prioritetno će se zbrinjavati ljudi koji ostvaruju pravo na obnovu, a nakon prestanka potrebe za takvom vrstom zbrinjavanja ti stanovi, odnosno te zgrade, će se staviti na raspolaganje za smještaj mladih obitelji, za kadrovske potrebe i slično. U svakom slučaju te zgrade nisu zamjenske zgrade, one ne zamjenjuju oštećene zgrade, to je povećanje stambenog fonda.
Ako govorimo o području Siska imamo još 2 POS-ove zgrade čija gradnja izuzetno dobro napreduje u Lonjskoj ulici i sa ovih 20 zgrada to je ukupno 22 nove zgrade koje ćemo imati, kroz godinu dana, ovdje u Sisku sa ukupno 410 stanova.“, pojasnio je Orlić.

 

Gradilište Petrinjska 2

Osim 20 zgrada u Sisku planirana je izgradnja 8 zgrada u Petrinji, 2 u Topuskom te po jedna zgrada u Glini, Lekeniku, Kutini, Jasenovcu, Sunji i Hrvatskoj Kostajnici.

U srijedu otvaramo gradilište u Kutini, tamo će se graditi još jedna zgrada, isti dan idemo u Jasenovac i tamo otvaramo gradilište. To su zgrade s po 19 stanova, kao i ove dvije ovdje. U četvrtak u Sunji otvaramo još jedno gradilište višestambene zgrade s 19 stanova.“, najavio je državni tajnik Domagoj Orlić.

Gradilište Petrinjska 6

 

Vlada kao investitor je za izgradnju 36 zgrada na području Sisačko – moslavačke županije u državnom proračuna osigurala 100 milijuna eura.

najčitanije