Počela crowdfunding kampanja #daimamgdje

imp

251020211635197288.png

„Zajednica u centru – da imam gdje… živjeti“, naziv je crowdfunding kampanje kojoj je cilj skupiti sredstva za osnivanje i opremanje dva društveno-kulturna centra u Petrinji i Sisku.
Društveno-kulturni centri služit će kao nova središta društvenog života u tim zajednicama, davat će stanovnicima sadržaj koji im trenutno nedostaje nakon devastacije potresa, ali će služiti i kao mjesto gdje stanovnici aktivno sudjeluju u kreiranju sadržaj centara te kroje daljnji društveni razvoj ovih sredina. Za osnivanje centara zadužene su Udruga IKS iz Petrinje i Agencija lokalne demokracije Sisak, a u tome ih podržavaju Mreža mladih Hrvatske i Operacija grad.

Cilj kampanje je skupiti 11.400 eura, koliko je potrebno da se opreme prostori tih centara. Oni će, za početak, biti smješteni u dva nova kontejnerska objekta, koji su već osigurani, no ono što nedostaje je oprema. Opremom koja će se kroz ovu kampanju nabaviti, kao što su razglas i ozvučenje, video oprema, rasvjeta te stolci, moći će se organizirati velik broj raznih aktivnosti koji građanima trenutno nedostaje: radionice i edukacije, kulturni događaji, poput projekcija filmova, glazbenih nastupa, izložbi, itd., razni načini pružanja podrške, poput pravnog savjetovanja, psihosocijalne pomoći te volonterske, humanitarne i solidarne aktivnosti. Sredstva se skupljaju preko platforme GoGetFunding. Svaka kuna, tj. euro pomaže u osposobljavanju tih novih prostora i ide isključivo za realizaciju budućih aktivnosti i programa za zajednicu. Zbog toga je izuzetno važna široka podrška građana Hrvatske i šire da se ovaj projekt može ostvariti.

Vrijednost ovog projekta prepoznali su već mnogi građani, koji su do danas uplatili 16% ciljanog iznosa. Samu kampanju koja traje do 13.listopada, su već podržali i poznati poput grupe Hladno pivo, dok će i drugi podržati kampanju u narednim danima.
Potrebe za ovim centrima izrazili su sami građani Petrinje i Siska, koji su u video najavi kampanje naglasili za što sve žele „da imaju gdje“.
Ovdje građani oba grada, svih dobnih skupina, rodova i interesa, govore što im sve treba u zajednici, od mjesta za vježbu, za učenje novih vještina, za ispunjavanje vremena, za kulturno uzdizanje i, možda najvažnije, za povezivanje s drugima u zajednici.

Poveznica na platformu crowdfunding kampanje: https://gogetfunding.com/zajednica-u-centru-da-imam-gdje-zivjeti/
Cijeli video crowdfunding kampanje: https://www.youtube.com/watch?v=byqGUsXJDCw
Facebook stranica kampanje: https://www.facebook.com/daimamgdje

najčitanije