Poboljšajte vlastite vještine traženja posla

st

261020211635270411.jpeg

Problem zapošljavanja jedna je od najvećih poteškoća na koje nailazi mlađa populacija, kako u Sisku, tako i u cijeloj Hrvatskoj. Iako je česta prepreka nedostatak sredstava za otvaranje radnih mjesta, problem može biti i izostanak aktivne potrage za poslom. Upravo vještina traženja posla može biti presudna kod osiguravanja vlastite egzistencije.

‘Klub za zapošljavanje mladih Siska’ projekt je kojeg već gotovo godinu dana u suradnji s Centrom Sirius iz Zagreba provodi sisački Proni centar za socijalno podučavanje. Kroz edukativne radionice za nezaposlene cilj je mladim ljudima do 30 godina ukazati na efikasne načine traženja posla, usvajanje vlastitih kompetencija i prezentiranje istih.
‘Tijekom prošle godine smo u okviru istog projekta krenuli edukativne radionice i dosad su provedena dva ciklusa. Sad slijedi treći ciklus tih besplatnih treninga za mlade nezaposlene ljude s područja Sisačko-moslavačke županije’, rekao je Igor Kovač, djelatnik sisačkog Proni centra.

Za taj, treći ciklus možete se prijaviti do kraja ovog tjedna, a njegov početak predviđen je za ponedjeljak, 11. travnja. Polaznici će u opuštenoj, ležernoj atmosferi imati prilike raditi na svojim vještinama traženja posla,

‘Nadamo se da će svi nakon ovih edukacija imati poboljšane molbe za posao i kvalitetan životopis za konkuriranje na tržištu rada. Također, vježbat ćemo s njima kako se ponašati na intervjuu za posao ukoliko bude sreće i mogućnosti da dođu u kontakt s poslodavcem’, rekao je Danijel Bićanić iz Centra Sirius.
Kroz dvotjednu edukaciju polaznici će saznati koje su njihove pozitivne strane kojima se mogu predstaviti poslodavcima. Povratne informacije korisnika s predhodnih radionica potvrđuju da se radi o edukacijama koje mijenjaju pogled na proces traženja posla, ali često i tijek istog.

‘Korisnici uvijek ističu da smo ih potaknuli na razmišljanje o njihovoj osobnoj odgovornosti u procesu traženja posla. Kažu da im se stvari na tržištu rada, nakon tri dana edukacije, više ne čine tako crne. Shvaćaju da postoji šansa pronalaska posla ako razgraniče stvari na koje mogu i ne mogu utjecati. Potrebno je samo dati sve od sebe kako bi se na postojećem tržištu nešto pronašlo’, zaključuje Bićanić.

Novi ciklus radionica u sklopu projekta ‘Klub za zapošljavanje mladih Siska’ počinje u ponedjeljak, 11. travnja, a prijave se primaju do kraja ovog tjedna na e-mailove sisak@proni.hr ili ana@rctzg.hr te na broj telefona 044/880 826.

Prijaviti se možete i osobno u prostoru Info centra za mlade svaki radni dan od 10h do 14h, te na linku za prijavu https://docs.google.com/forms/d/1MXyyyob42wgskQFkuz-D2WPsZGoDjMBPIUofGQIqNuQ/viewform?edit_requested=true .
Više informacija o projektu potražite i na Facebook stranici Youth Job Clubs – Pilot project in Sisak-Moslavina County.

najčitanije