povezane vijesti
Različite vrste pekmeza imali su priliku danas probati posjetitelji sisačkog placa. Za te fine, slatke, delicije pobrinula su se djece iz DV Sisak Novi, objekta Sunce, skupine „Dobre osice“ i „Ježići“.
Šljiva, jabuka, dunja, kruška, miješani – vrste su pekmeza koje su radile vrijedne ručice sisačkih mališana. Ovo postaje tradicija, rekla nam je njihova odgojiteljica Sandra Kramarić, jer je ovo već treća godina kako skupine „Dobre osice“ i „Ježići“ organiziraju „Pekmezijadu“.
„Došli smo na Gradsku tržnicu Kontroba počastiti posjetitelje pekmezima, domaćim pekmezima koje same radimo uz pomoć djece u vrtiću. Djeca sudjeluju u svemu osim u onoj finalnoj termičkoj obradi. Cilj je djecu naučiti vrijednostima domaće hrane, ali i tome koliko truda je potrebno da bi se došlo do finalnog proizvoda. Prikupljeni novac od prodaje pekmeza skupine će utrošiti za nabavu novih igračaka.“, rekla je Kramarić.
Svi pekmezi su pripremljeni po tradicionalnoj, domaćoj recepturi pa ako niste stigli danas kupiti domaće i fine pekmeze, svakako navratite idući tjedan do vrtića Sunce jer vas tamo u sklopu obilježavanja Međunarodnog tjedna djeteta čeka još jedno izdanje Pekmezijade.