Peđa Grbin i Biljana Borzan u Sisku dali potporu SDP-ovoj Kristini Ikić Baniček i nezavisnom Danielu Berdaisu

imp

251020211635198990.jpeg

Pred nama je drugi krug lokalnih izbora u kojem Siščani biraju čelnog čovjeka svoga grada, u našem slučaju ženu.

Podršku SDP-ovoj Kristini Ikić Baniček u utrci za gradonačlenicu i nezavisnom Danielu Berdaisu i utrci za župana Sisačko-moslavačke županije danas su u Sisak došli pružiti predsjednik SDP-a Peđa Grbin te europarlamentarka Biljana Borzan.

sdp 4

„Što je politika? Politika je prije svega – napraviti nešto, napraviti nešto za ljude. Za one ljude koji su ti dali povjerenje, koji su te izabrali i za one koji su veliki dio života stavili u tvoje ruke. Ako je netko to povjerenje u ovih osam godina opravdao, onda je to definitivno, bez ikakve dvojbe Kristina Ikić Baniček.“, rekao je Grbin ističući kako je način rada Kristine Ikić Baniček primjer kako se treba upravljati gradovima u Hrvatakoj.
„Pogledajte Sisak prije 8 godina, i pogledajte Sisak danas. Vrtići, sportske dvorane, kulturne znamenitosti Siska koje su bile na rubu propasti, javne površine, čak i nešto što gradonačelnici u stvari ne vole – ulaganje u komunalnu infrastrukturu. Znate zašto gradonačelnici to ne vole, ne vidi se – ne vidi se kad si stavio cijevi pod zemlju, ne vidi se kad si napravio sustav odvodnje, ne vidi se. Kristina je i to napravila. Kristina je napravila sve ono što bi svaki gradonačelnik, u svakom gradu u Hrvatskoj trebao raditi, ali ne radi, na žalost. Na žalost Sisak i neki drugi gradovi kao što su Koprivnica, Rijeka, Čakovec su u Hrvatskoj iznimka, a trebali bi biti pravilo. Trebali bi biti pravilo brige o stvarnim potrebama građanki i građana, u ovom slučaju Siščanki i Siščana, nebitno je. Bitno je da onaj tko je dobio povjerenje građana to povjerenje opravda, a Kristina ga je itekako opravdala.“, kaže Grbin naglašavajući da u Siščani u nedjelju u biti nemaju izbor, jer biraju između toga da Sisak ostane grad koji se razvija i grad koji stagnira. A to nije izbor.

sdp 6 sdp 3

Oduševljena sam načinom na koji je Kristina funkcionirala u teškim trenucima za Sisak, i u toj teškoj situaciji Sisak nije mogao poželjeti bolju gradonačelnicu, rekla je Biljana Borzan pružajući potporu Kristini Ikić Baniček za drugi krug lokalnih izbora: „Ovdje sam zadnji puta bila kada je bilo ono najteže razdoblje, nakon teških potresa koji su poharali ovo područje o mogu reći da sam, s oduševljenjem, pratila kako je Kristina u toj situaciji funkcionirala, razgovarala, radila. Znate kako se kaže, na muci se poznaju junaci. Ona je pokazala u toj teškoj situaciji da je spremna raditi od jutra do sutra, biti na raspolaganju svim građankama i građanima Siska, reagirati brzo i zaista mislim da, u toj teškoj situaciji, Sisak nije mogao poželjeti bolju gradonačelnicu. Obzirom da
je ona imala i jedno takvo, da kažem, vatreno krštenje kroz taj period, pokazala je, u kriznoj situaciji kao funkcionira, ali je pokazala i u onim mirnim, tako da kažem vremenima i napustiti takav način funkcioniranja i krenuti u neku drugu priču, s nekom drugom osobom mislim da sada apsolutno ne bi bilo mudro. U tom smislu, pozivam sve naše građanke i građane Siska, da joj još jedanput daju mandat i nastave ovaj dobar niz koji je Kristina započela.“

Radi boljeg prosperiteta Siska i županije potrebno je, dodaje Borzan, imati i župana iz redova SDP-a: „Kada govorimo o vertikali, o kojoj HDZ vrlo često voli govoriti, bi, obzirom na tešku situaciju i na loše rezultate sisačke županije, bilo dobro da se stvori jedna vertikala grad-županija i da konačno SDP dobije i župana. U tom smislu bi se pokazalo kako se može i što se može od ove županije napraviti i HDZ bi dobio priliku da sa državnog nivoa pokaže da su za funkcioniranje bez podjela, kako vrlo često vole ponavljati i govoriti, odnosno da su spremni s državnog nivoa pomagati onako kako zaslužuju građani ovoga grada i ove županije. Stoga pozivam sve ljudi, sve birače u Sisku i županiji da podrže Kristinu i Daniela kako bi zadržali dobar kontinuitet u Sisku, a kako bi u županiji preokrenuli stvari na bolje.“

sdp 1 sdp 2

Kristina Ikić Baniček i Daniel Berdais pozvali su birače da u nedjelju izađu na izbore i da im daju svoj glas.
„„Koristim još jednu priliku da pozovem sve sugrađane da u nedjelju, 30.svibnja izađu da izbore, izaberu grad Sisak koji se gradi i izgrađuje, izaberu grad Sisak koji je grad inkluzije, koji uključuje, a ne isključuje. Izaberu gradonačelnicu koja gradi, a ne obećaje i koja je u stanju obnoviti Sisak u suradnji sa Županijom i Državom onako kako Sisak to zaslužuje, a Sisak zaslužuje najbolje. Izađite 30. svibnja na izbore i izaberite broj 1.“, rekla je SDP-ova kandidatkinja Ikić Baniček.

Nezavisni kandidat za župana Daniel Berdais, koji ima potporu SDP-a i partnera, pozvao je građane da se aktivno moraju uključiti u borbu za boljitak naše sutrašnjice.
„Moj tim i ja jasno i glasno smo rekli „Obnova sada i odmah“ što znači da ne pristajem na bilo kakve druge razgovore osim na razgovore o tome kako vratiti staro normalno na ovo naše područje. Da se razumijemo to staro normalno nije ni prije bilo dobro, ali sada smo u takvoj situaciji da prvo trebamo vratiti staro normalno, obnoviti Sisačko-moslavačku županiju, a onda zapravo možemo pričati o svemu onome što su nam obećavali zadnjih 25 godina, a nije se ispunilo do dana današnjega. Nedopustivo je da naša mladost ne zna kuda će ići u školu tijekom nove školske godine, nedopustivo je da su se naši životi sveli na kontejnere, nedopustivo je da zapravo ljude liječimo u kontejnerima. Mi trebamo obnovu sad i odmah, moramo znati koje poticaje mogu dobiti oni koji će proizvoditi u našoj Sisačko-moslavačkoj županiji, i moramo znati, sada i odmah, što nas očekuje sutra.“, naglasio je Daniel Berdais.

najčitanije