Pažur: 'Osobe s invaliditetom društvu mogu dati puno'

st

U Sisku ima preko 19 tisuća osoba s invaliditetom. Često se, nažalost, radi o osobama na rubu egzistencije, jer s malim se primanjima teško preživljava, rekla nam je Branka Pažur, predsjednica Udruge invalida rada grada Siska.
Udruga je danas na Tržnici Kontroba obilježila Nacionalni dan invalida rada Hrvatske pod sloganom ‘I dalje s ružom’.
‘Već deset godina obilježavamo ovaj dan kako bi upoznali građane s problematikom invalida, da ih senzibiliziramo i da invalidi ne budu stigmatizirani, da znaju da mogu dati društvu puno’, rekla je Pažur.
Upravo zato treba razbijati predrasude, ali i informirati osobe s invaliditetom koje u velikom broju ne ostvaruju sva svoja prava jer ih ne poznaju dobro. Ekipa iz Udruge invalida rada grada Siska podijelila je letke i brošure sa svim potrebnim informacijama te naravno, ruže, simbol invalida rada i njihove borbe kroz život.
Na Gradskoj tržnici Kontroba posjetio ih je i župan Ivo Žinić, koji je naglasio kako se moramo češće sjetiti osoba kojima je potrebna naša pomoć i podrška.
‘Moramo ići i korak dalje i vidjelti što možemo učiniti da bismo olakšali život osobama s invaliditetom. Najavljujem sada i neke nove poteze, krenuli smo u pripremu projekta vezanog uz Lječilište Topusko kojim bi rješavali probleme osoba s invaliditetom s područja cijele Hrvatske’, rekao je župan.

najčitanije