Pada broj nezaposlenih

ibb

261020211635272889.jpeg

Iz mjeseca u mjesec sa sisačkog Zavoda za zapošljavanje stižu vijesti o padu broja nezaposlenih. Prema posljednjem izvješću, broj imena na birou smanjio se i u odnosu na prethodni mjesec, ali i u odnosu na stanje od prije godinu dana – doznajemo od Borisa Volarevića iz Područnog ureda Sisak: ‘U evidenciji nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Sisak, koncem prosinca 2015., registrirane su 12.334 nezaposlene osobe. Broj nezaposlenih, u odnosu na studeni 2015. godine, manji je za 118 osoba ili 0,9%, a u odnosu na prosinac 2014., manji je za 1.249 osoba ili 9,2%.’
Tijekom prosinca u evidenciju nezaposlenih prijavile su se nove 693 osobe, od čega je najviše onih kojima je istekao ugovor na određeno. Istovremeno, posao su uspjele naći 374 osobe iz evidencije.
Tijekom proteklih mjesec dana prijavljeno je 146 potreba za radnicima. Popis zanimanja popularnih među onima koji nude posao, već je uobičajen: najviše se traže konobari, prodavači, kuhari, čistači, radnici na održavanju, učitelji i odgojitelji, pravnici i ekonomisti.
Broj nezaposlenih po dobnoj strukturi je također uobičajen, pa i posljednji podaci pokazuju da posao najteže pronalaze osobe starije od 45 godina. A već dugo se ne mijenja ni stanje na popisu zanimanja koja su na popisu nezaposlenih najzastupljenija: konobari, kuhari, frizeri i krojači.
U evidenciji sisačkog Područnog ureda HZZ je trenutno i 312 visokoobrazovanih osoba koje traže posao.

najčitanije