Pad broja nezaposlenih

imp

Na području Siska i Banovine krajem lipnja registrirane su 6.422 nezaposlene osobe, što je za 108 manje nego u svibnju. No, u odnosu na prošlogodišnji lipanj, bez posla je 548 osoba više ili 9,3%.
Pad nezaposlenosti u zadnjih mjesec dana zabilježen je na području Dvora, Gline, Gvozda, Hrvatske Kostajnice, Petrinje, Sunje, Topuskog i Siska.
Najviše je nezaposlenih među ljudima s trogodišnjim i četverogodišnjim srednjoškolskim obrazovanjem, kojih je oko 3,5 tisuće, odnosno nešto više od 50 posto od ukupnog broja nezaposlenih, no u evidenciji je i 400-tinjak osoba s višim i visokim obrazovanjem. Prema dobi, posao najteže pronalaze osobe u dobi od 50 do 60 i više godina, kojih je na Zavodu gotovo 3 tisuće.
Ukupno je tijekom lipnja prijavljeno 190 slobodnih radnih i to većinom za uslužna i trgovačka zanimanja te za zanimanja u obrtu i pojedinačnoj proizvodnji kao i tehničare i srodna zanimanja.
Prošlog je mjeseca na sezonskim poslovima na moru, u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane zaposleno 100 radnika iz evidencije PU Sisak.

najčitanije