Ovogodišnji 6. Mladifest Hrvatska bit će održan u Sisku

imp

Završen Mladifest 10

U organizaciji Marijine legije, a uz potporu Sisačke biskupije, ove će godine od 28. do 30. lipnja biti održan 6. Mladifest Hrvatska. Pripreme za festival su u tijeku, a šesti hrvatski Mladifest, organiziran po uzoru na onaj u Međugorju, bit će i ove godine održan u Sisku, u župi sv. Kvirina.

 

Tijekom tri dana posjetitelji će sudjelovati u susretu za vrijeme kojeg će čuti zanimljiva svjedočanstva i kateheze. Uz molitveni program bit će tu svaki dan prilika za sv. ispovijed.

 

Geslo ovogodišnjeg Mladifesta je „Blago mirotvorcima, oni će se sinovima Božjim zvati!“ (Mt 5, 9).

 

Kateheze će kroz tri dana držati fra Ante Vučković koji će približiti Božju riječ na sebi svojstven način otkrivajući uvijek nove slojeve u evanđeoskom tekstu. Očekujemo se i dolazak međugorskog župnika fra Zvonimira Pavičića, a domaći biskup Vlado Košić služiti će misno slavlje u petak, 30. lipnja.

 

Sva tri dana susret će pjesmom animirati zbor te band članova Marijine legije Kraljica od Sabe.

 

„Poštovani prijatelji; Mir, mir, mir treba zavladati između Boga i ljudi, mir treba zavladati među ljudima. Ove riječi draga Gospa je uputila vidjelici Mariji Pavlović 26. lipnja 1981. Zasigurno tada ljudima nije bila toliko očita potreba za mirom danas, danas kada je mir ugrožen kao nikada do sada. Zasigurno im je bilo teže shvatiti nego nama danas zašto se tada predstavila kao Kraljica Mira i zašto nas je pozvala da budemo nositelji mira u ovom nemirnom svijetu.
Predragi prijatelji Mira dođite, dođite na šesti Mladifest na kojem je ove godine geslo upravo blaženstvo izrečeno u Isusovom govoru na Gori: Blago mirotvorcima oni će se sinovima Božjim zvati ( Mt 5,9 ). Dođite predragi nositelji mira da bi na još jači način učinili ono na što je svoje suvremenike poticao sveti Thomas More: Zabavi svoj um dobrim mislima ili će ga neprijatelj opsjesti zlima jer prazan ne može biti.”, ističe u pozivu na Mladifest u ime organizatora vjeroučitelj Vlado Sučec.

 

Više informacija o hrvatskom Mladifestu moguće je pronaći na internetskoj stranici te na Instagram, Tik-Tok i Facebook profilu festivala.

 

Mladifest 06 2024 1920x1080

najčitanije