Ovi osnovnoškolci su sisačka budućnost

st

Gradska vijećnica danas je ugostila same odlikaše – kremu osnovnoškolaca koji su na državnoj razni ostvarili zapažene rezultate plasirajući se na jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima.

Sisački su učenici u pratnji svojih mentora ponosno zauzeli svoja mjesta u Velikom kabinetu vijećnice, gdje im je na uspjesima čestitala gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

‘ Čestitam vam na uspjehu i zahvaljujem na vašem trudu i trudu vaših mentora. Svaka vaša nagrada je i priznanje za naš Sisak. Grad Sisak će i nadalje ulagati u poboljšanje uvjeta rada u našim školama, kako bi vaši rezultati bili još bolji’, rekla je gradonačelnica.

Vrijedne rezultate na državnim natjecanjima u školskoj godini 2017/2018. postigli su:

– u islamskom vjeronauku Nejla Vilić iz OŠ „Braća Bobetko“  i Šejma Crnkić iz OŠ Viktorovac, mentorica Amila Škorić

– u tehničkoj kulturi RoboKup Lovro Hadžić iz OŠ „Braća Bobetko, Matija Severović iz OŠ Galdovo i Viktor Benedeti iz OŠ Mladost Lekenik, mentor Ivan Sablić

– u astronomiji Petra Randić iz OŠ Viktorovac, mentorica Višnja Tadić

– u tjelesnoj i zdravstvenoj kulturi rukomet, učenice OŠ Ivana Kukuljevića Valentina Karanović, Sara Potkonjak, Klara Gućanac, Marina Đurić, Lucija Paramin, Paula Jajić, Martina Ratković, Ana Kukić, Matea Bašić, Petra Marjanović, Stela Laktašić, Natali Korzo, Anamarija Popara, Marija Danić, mentor Tomislav Papeš

– flauta, Maja Batinjan iz Glazbene škole Fran Lhotka, mentorica Lidija Ljubičić i korepetitorica Ivona Konjetić

– trombon, Rafael Vinković iz Glazbene škole Fran Lhotka, mentor Denis Martinuš, korepetitorica Snježana Svečnjak.

najčitanije