Ove godine izgradnja vatrogasnog doma DVD-a Topolovac

imp

261020211635209550.jpeg

Društvo je teško zamisliti bez vatrogasaca i njihove djelatnosti. Iako je uvijek bolje da imaju što manje posla, upravo su vatrogasci jedni od onih koji uskaču u pomoć kod svih nepogoda, spašavaju ljude i imovinu kako od vatre, tako i od vode i sličnih nepovoljnih elemenata.
Zahvaljujući sredstvima iz gradskog proračuna, unatrag nekoliko godina uređeno je vatrogasno spremište DVD-a Stara Drenčina, nabavljena je osobna zaštitna vatrogasna oprema za DVD Sisak, Čigoč, Lonju, Lukavec Posavski i Mužilovčiču, također je nabavljena skupna vatrogasna oprema za DVD Sela, Staru Drenčinu, Odru, Preloščicu i Veliko Svinjičko, a DVD Lonja dobila je i kombi vozilo.
Ulaganja u Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Siska i Vatrogasnu zajednicu Grada Siska nastavljaju se i ove godine. U 2020. godini planirana je nabava novog navalnog vatrogasnog vozila, izgradnja vatrogasnog doma Topolovac (1,5 milijuna kuna), opremanje novoosnovanog DVD-a Madžari, nastavak uređenja vatrogasnog spremišta DVD-a Stara Drenčina te nabava vatrogasne opreme i vozila za prijevoz ljudi i vatrogasne opreme.
Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Siska vijećnici su izglasali odluku o povećanju iznosa sredstava za financiranje djelatnosti vatrogastva u ovoj godini pa je tako za Javnu vatrogasnu postrojbu planirano 10.180.443,00 kuna i Vatrogasnu zajednicu Grada Siska 2.252.88,00 kuna.

najčitanije