Ovaj mjesec u Sisku kreće gradnja prvih 9 do 20 višestambenih zgrada

imp

Zgrade Apn Sisak Ministarstvo Graditeljstva

Direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) Dragan Hristov i predstavnici zajednice ponuditelja tvrtki Lavčević inženjering d.o.o. i ZP Lavčević d.d., uz prisustvo državnog tajnika Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Domagoja Orlića potpisali su u utorak, 9. siječnja 2024. godine, u prostoru APN-a ugovor o gradnji šest višestambenih zgrada sa ukupno 114 stanova u Capraškoj ulici u Sisku.

Zgrade Apn Sisak Ministarstvo Graditeljstva 2

Riječ je o prvih šest od 36 zgrada koje će se temeljem Odluke Vlade graditi na području Sisačko-moslavačke županije temeljem Zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom.

 

Ukupna vrijednost izgradnje ovih šest višestambenih zgrada iznosi 13,6 milijuna eura te će se financirati sredstvima državnog proračuna.

 

Pravo na smještaj u te stanove imati će vlasnici oštećenih nekretnina do obnove njihovih vlastitih nekretnina, a kasnije će se koristiti za smještaj deficitarnih kadrova te obitelji u potrebi.

 

Spomenimo i kako bi do kraja siječnja uz ovih šest zgrada trebala započeti i gradnja zgrade u Ulici A.G Matoš u Sisku, dok su u postupku nabave izvođača radova još dvije zgrade u Petrinjskoj ulici u Sisku te po jedna zgrada u Hrvatskoj Kostajnici, Jasenovcu, Kutini i Sunji.

 

Zgrade Apn Sisak Ministarstvo Graditeljstva 3

Od ukupno 36 zgrada koje će se graditi na području Sisačko-moslavačke županije, njih 20 planira se graditi u Sisku, 8 u Petrinji, 2 u Topuskom, te po jedna zgrada u Glini, Lekeniku, Kutini, Jasenovcu, Sunji te Hrvatskoj Kostajnici. Riječ je o tipskim zgradama s po 13 stanova (3 zgrade) odnosno 19 stanova (33 zgrade).

 

Dodajmo i kako su na području grada Siska od potresa oštećene 152 zgrade. Kroz mjeru financiranja najma na području grada Siska u zamjenskom smještaju trenutno je zbrinuto 179 obitelji odnosno 520 osoba. Završena je obnova na 1.469 privatnih zgrada i kuća dok ih je 198 u postupku obnove.

 

 

 

Foto – Ministarstvo graditeljstva

 

 

 

najčitanije