Otvorene prijave za razmjenu mladih u Sloveniji

imp

Volonterizame je jedan od kamena temeljaca civilnoga društva, jer oživljava najplemenitija stremljenja čovječanstva: zauzimanje za mir, slobodu, mogućnost izbora, sigurnost i pravičnost za sve ljude.
Upravo o svemu tome razgovarat će se i u slovenskom Črnomlju u kojem će se od 22. do 30. kolovoza održati razmjena mladih pod nazivom „Volunteering saves lives“.
Razmjena mladih će okupiti 36 mladih u dobi 18-30 godina iz Slovenije, Hrvatske, Poljske, Rumunjske, Mađarske i Španjolske, koji će se upoznati s važnosti volontiranja u postizanju društvenih i osobnih promjena.
I ekipa iz Siska ide tamo, pa ako želite biti dio nje prijavite se u Agenciju lokalne demokoracije Sisak, ili u Volonterski centar i osigurajte si mjesto.
Ono što se traži su sudionici koji žele naučiti više o volontiranju i mogućnosti kako to naučeno primijeniti u svojoj zajednici, koji su otvoreni prema novim idejama, različitim ljudima i kulturama te koji nužno nemaju prijašnjeg iskustva s temom razmjene. Tijekom razmjene predviđen je i izlet u Ljubljanu gdje će se sudionici imati priliku upoznati s migrantima.
Domaćin razmjene mladih je Centar za mlade BIT iz Črnomlja koji osigurava smještaj, ishranu, radni materijal te putne troškove u visini do 20,00 eura po osobi.
Prijave za sudjelovanje su otvorene do 20. srpnja 2016. godine na način da se popuni prijavni obrazac kojeg možete pronaći na linku https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdo12p-ucFrC6WejFq7FLWBr4WH3uOnIsZJ9WTO_xoIG3l_cw/viewform

najčitanije