Otvorene prijave za razmjenu mladih “Peace is the way” u Draču/Albanija

imp

251020211635197865.jpeg

Agencija lokalne demokracije Sisak poziva sve zainteresirane da se prijave na razmjenu mladih koja će se održati od 7.-16. rujna 2021. godine u Draču (Albanija).
Razmjena mladih se organizira u okviru projekta WalkON: Osnaživanje zajednice za društvo mira u kojem je Agencija lokalne demokracije Sisak jedan od partnera.

Projekt razvija različite edukacijske alate i edukacijske pristupe te dugoročno doprinosi većoj koheziji i dijalogu pomirenja u zajednici čineći ga razumljivijim zajednici i mladima kao pokretačima promjena.
Prijaviti se mogu osobe od 18-30 godina koje rade s mladima(u formalnom i neformalnom obrazovanju), volonteri i aktivisti s ciljem okupljanja i razmjena iskustava i mišljenja kako bi razvili alate za promicanje izgradnje mira u svojim zajednicama. Kroz sudjelovanje na kreativni radionicama izrade fotografija i videa, napravit će se izložba koja će biti postavljena u školama te 2 kratka videa kojima se promovira izgradnja mira.
Troškovi puta, smještaja i hrane pokriveni su projektom.
Rok za prijavu je 20. kolovoza 2021.

Više o razmjeni mladih te detaljne upute za prijavitelje možete pronaći na stranici ALD Sisak 

Izgradnja i očuvanje mira moguće je samo ukoliko svi akteri u zajednici djeluju protiv pojave govora mržnje, čime doprinose izgradnji društva koje poštuje ljudska prava, ne diskriminira, koje je uključivo i solidarno.
Jedan od važniji aktera društvenih promjena su mladi! Preduvjet je izgraditi kapacitete osoba koje rade s mladim u formalnom i neformalnom obrazovnom sustavu kako bi se mlade uključilo u mirovno obrazovanje i omogućio prostor za prakticiranje konkretnih aktivnosti kojima doprinose pozitivnim društvenim promjenama u svojim zajednicama.

najčitanije