Otvorene prijave za Cool school zimsku školu robotike i gaminga

Robotika

Tehnička škola Sisak prošle je godine drugi dio zimskih praznika u veljači iskoristila za prvu zimsku školu robotike i gaminga. Otvorene su prijave i za ovogodišnji program.

 

„Tehnička škola Sisak imenovana je Regionalnim centrom kompetentnosti u sektoru elektrotehnike i računalstva. U sklopu centra razvijamo nova zanimanja kao što su tehničar za razvoj videoigara i tehničar za robotiku. U skladu s tim, provodimo zimsku školu robotike i gaminga za učenike od 5. do 8. razreda, kako bismo popularizirali strukovna zanimanja“, rekao je ravnatelj škole Davor Malović.

 

Prošle je godine interes djece bio velik i  kroz tjedan dana radionice je pohađalo oko 40 učenika osnovnih škola iz Sisak i okolice. Cilj ovakvih radionica je da se potakne kreativnost učenika, kritičko razmišljanje i razvoj praktičnih i digitalnih vještina. Na ovaj način učenici se već u osnovnoj školi upoznaju s izradom video igara i usmjeravaju u područje gaming industrije koja zadnjih godina bilježi najbrži i najveći rast.

 

Više informacija o programu možete pronaći na internetskoj stranici Tehničke škole Sisak te na njihovim društvenim mrežama.

 

 

najčitanije