Otvorena sezona komunalnih radova: novo parkiralište, novi asfalt, rekonstrukcije i biciklističke staze

ibb

271020211635293230.jpeg

Jedan od najiščekivanijih komunalnih zahvata na području Siska, izgradnja parkinga u Cesarčevoj ulici, ove je godine napokon krenuo u realizaciju. Parking vrijedan 700 tisuća kuna imat će 30 parkirnih mjesta.
Započeti su i radovi u Ulici Hrvatskih domobrana gdje se u okviru redovnog održavanja izvode dva nova asfaltna sloja na prometnici koja je bila u jako lošem stanju. Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček nada se olakšanju otežanog prometa na ovoj relaciji uzrokovanog nepristupačnošću terena i uske ceste pa najavljuje proširenje kolnika na potezu od nebodera do kupališta.

Komunalni radovi - 02

Ove je godine raspisan i natječaj za rekonstrukciju Ulice Nikole Šipuša, koji traje do kraja travnja. Predviđena vrijednost radova iznosi 3 milijuna kuna, a u planuje potpuna rekonstrukcija cijele prometnice. Osim izgradnje novog asfaltnog sloja planira se i izgradnja novog nogostupa, rekonstrukcija vodovodnog sustava te ucrtavanje biciklističke staze. “Raspisan je i natječaj izgradnje prve faze biciklističkih staza. Radi se o lokacijama Lovrićeve, prve i druge te dijela Tomislalove ulice. Natječaj također vrijedi do kraja mjeseca a vrijednost radova procijenjenja je na 800 tisuća kuna”, doznajemo od Kristine Ikić Baniček.