Otvorena nova Područna škola Žabno

st

261020211635280123.jpeg

Ulaganje u djecu i mlade uvijek je najbolje ulaganje. Dokaz je današnje otvaranje Područne škole Žabno, koja je nakon nekoliko godina otvorena i spremna za nastavu. Ravnateljica Vesna Šebek izrazila je zadovoljstvo početkom jedne nove ere za sve učenike u Žabnu.

‘Rok završetka je bio 1. lipnja, pa nastava kreće mjesec dana ranije. Ovo je škola 21. stoljeća, suvremena škola koja će učiteljima i učenicima omogućiti stjecanje znanja i vještina na način primjeren današnjem vremenu’, rekla je ravnateljica Šebek.

Škola ima 4 odjeljenja razredne nastave koja broje 54 učenika, a već iduće školske godine taj broj će broj rasti dolaskom novih prvašića. U upotrebi su dvije suvremeno opremljene učionice, a u svakoj se nalazi računalo, projektor i televizor koji će pridonijeti izvođenju nastavnog programa. Vrijednost svih radova i opremanja je 3,7 milijuna kuna.

Školu je, prerezavši vrpcu, svečano otvorila gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

‘Drago mi je da su radovi završili, jer je bilo raznih poteškoća još od 2010. godine, kad je bila izrada projektne dokumentacije , pa do danas’, rekla je gradonačelnica, te dodala kako je Grad Sisak itekako posvećen podizanju standarda osnovnoškolskog obrazovanja.

‘Ovo je još jedan plus u osnovnoškolskom standardu Grada Siska. Možemo se pohvaliti da, za razliku od mnogih drugih gradova, plaćamo školsku kuhinju i prijevoz  za sve učenike, a imamo i produženi boravak u četiri škole, a iduće će ga godine dobiti i OŠ Galdovo’, rekla je gradonačelnica.

Učenici su prigodnim programom uz pjesmu dočekali broje uzvanike i znatiželjnike, a vrlo uskoro slijedi i ono glavno, grijanje školskih klupa.

najčitanije