Otvorena izložba nagrađenih radova za idejno rješenje pješačke zone

st

261020211635283723.jpeg

U Galeriji sv. Kvirina otvorena je izložba pobjedničkih radova natječaja za idejno rješenje izgleda pješačke zone u centru Siska. Ocjenjivački sud, sastavljen od stuke i članova gradske uprave, odabrao je najbolje radove od 19 pristiglih, koje su autori iz cijele Hrvatske i šire slali na natječaj Grad Siska objavljen u listopadu prošle godine.
Sve zadane kriterije najbolje je zadovoljio rad zadarsko-talijanskog dvojca Darka Perinčić / Alessandro Sonnati. Važna je bila estetika, ekonomičnost, ali i postupanje s naslijeđem kojeg ovaj dio grada već ima.
‘Drago nam je vidjeti da se naš rad uvažava i velika nam je čast raditi izvan Zadra. Zahvaljujemo Gradu Sisku na ukazanom povjerenju i prilici da radimo na ovom projektu’, rekla je Darka Perinčić, članica pobjedničkog tima.
Centar Siska, kaže, ima potencijala za valorizaciju kroz ovakvu urbanu intervenciju. Grad joj se sviđa, ali smatra da će promjena Sisku dobro doći.
‘U ovom trenutku je pješačka zona potrebna, ovdje prolaze automobili i narušen je doživljaj pješaka u centru. Također, nadam se da će to potaknuti razvoj ugostiteljstva i kulturnih događanja u gradu’, zaključuje Perinčić.
Otvorenju je prisustvovala i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček koja nije krila oduševljenje novim idejnim rješenjem za izgled centra grada.
‘Ovo je nešto što sam obećavala još u predizbornoj kampanji i nešto o čemu Siščani govore već dva desetljeća, a to je ideja izmještanja prometa iz centra grada. Uređenjem dajemo novu šansu gradu kroz nove sadržaje i urbanu opremu. Drago mi je da su sredstva u proračunu osigurana i što ćemo u realizaciju moći krenuti već ove godine’, rekla je gradonačelnica.
Slijedi projektiranje sukladno pobjedničkom radu i odabir izvođača nakon čega, kaže gradonačelnica, kreću radovi.
Izložba radova nagrađenih na natječaju za idejno rješenje pješačke zone u centru Siska otvorena je do 31. siječnja.

najčitanije