Otvorena biračka mjesta, glasovati možete do 19 sati

imp

251020211635199239.jpeg

Sva biračka mjesta za lokalne izbore u Sisačko-moslavačkoj županiji, otvorena su u nedjelju u 7 sati, potvrdila je za Hinu, članica Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Ivana Belec.

U našoj županiji 25 biračkih mjesta nalazi se pod šatorima, rekla je Belec izražavajući nadu da, unatoč činjenici da se radi o vrlo kvalitetnim šatorima, neće biti kiše.
Naime, razorni potres koji nas je pogodio krajem prosinca prošle godine između ostalog oštetio je i zgrade u kojima su ranije bila biračka mjesta, pa je dio njih morao biti izmješten u 25 šatora.

Siščani danas biraju između 5 kandidata za gradonačelnicu/ka i 9 lista za Gradsko vijeće Grada Siska.
Osim za gradonačelnika i Gradsko vijeće, birat ćemo između šest kandidata za sisačko-moslavačkog župana/icu i osam lista za Županijsku skupštinu.

Pravo glasa u županiji danas ima 139.100 glasača. U Sisku pravo glasa ima 38.671 birača i oni mogu glasati na ukupno 69 biračkih mjesta.
Glasuje se do 19 sati, do kada traje i izborna šutnja.

Prve izborne rezultate DIP će objaviti u 21 sat na svojoj mrežnoj stranici, osvježavat će ih svakih 15 minuta.
Podatke o odazivu do 11, 30 sati i do 16, 30 sati DIP će objaviti u podne i u 17 sati.

Zbog epidemije koronavirusa, maske su obvezne u zatvorenom, ali i na otvorenom ako se ne može držati razmak veći od dva metra. Dođe li birač na biračko mjesto bez maske, predsjednik, odnosno potpredsjednik biračkog odbora ovlašten je dati mu masku.

Biračima se preporučuje da ponesu vlastitu kemijsku olovku te da se u zatvorenom zadržavaju čim kraće. Preporučuje im se i da u nedjelju ujutro izmjere temperaturu, pa ako je viša od 37,2 stupnja ili imaju neke druge simptome karakteristične za covid, da se jave liječniku.

najčitanije