OTP nova poslovna banka Grada Siska

imp

261020211635290409.jpeg

OTP banka ugovorila je objedinjeno vođenje računa (cash pooling) za Grad Sisak.

Nakon provedenog natječaja u kojem je sudjelovalo 10 banaka, OTP banka odabrana je kao najbolja, kazala je prilikom potpisivanja ugovora gradonačlenica Kristina Ikić Baniček naglašavajući kako “Gradske financije predaje u puno sigurnije i što je puno važnije transparentnije ruke. Ono što smo prepoznali u OTP-u je ne samo poslovna suradnja nego partnerstvo banke prema viziji Grada, prema projektima Grada i gradskim ustanovama i trgovačkim društvima. To je bilo presudno da se odabere ova banka.”

Balázs Békeffy, predsjednik Uprave istaknuo je kako je OTP banka tradicionalno prisutna u Sisku i okolici “Gdje kako u financiranju lokalnog gospodarstva tako i u poslovanju s građanima ostvarujemo najveće tržišne udjele. To potvrđuje da su nam Grad Sisak i županija važni i da razumijemo potrebe lokalnog gospodarstva. Do sada smo to uvijek pokazivali, nastojanjima da što više sudjelujemo u kolalnim financijskim projektima, ali i našim ulaganjima u zajednicu.”

Cash Poooling je financijska usluga koja podrazumijeva objedinjeno vođenje računa pri čemu se pozitivna i negativna salda na različitim bankovnim računima sagledavaju kao jedan zbirni račun. Ta usluga omogućava učinkovitije upravljanje likvidnošću optimizacijom kamata, osiguranjem transparentnih informacija, učinkovitim praćenjem novčanih tokova, pojednostavljenjem administracije te omogućavanjem zajedničkog nastupa prema dobavljačima, sniženjem cijena roba i usluga.

Financijska infrastruktura usluge za sada osim Grada Siska uključuje tvrtke Autopromet, Gospodarenje otpadom i Gradska groblja Viktorovac, a uskoro se očekuje uključenje drugih društava i ustanova u vlasništvu ili pod nadzorom Grada.

najčitanije