Otkriven spomenik braniteljima Siska Novog

imp

Obilježavanje Dana branitelja grada Siska nastavljeno je na Trgu hrvatske državnosti u Capragu otkrivanjem spomenika za poginule, umrle i nestale hrvatske dragovoljce i branitelje iz Domovinskog rata s područja Siska Novog. Ovo spomen obilježje postavljeno je na inicijativu Udruge hrvatskih dragovoljaca Sisak ’91.
-Ovo je spomen obilježje za sve ljude i sve dragovoljce koji više nisu s nama i koji su sudjelovali u Domovinskom ratu kojem smo se dragovoljno priključili. Devedesetih nam nije ništa preostalo nego da u trapericama i tenisicama odemo na prve crte obrane da obranimo svoje obitelji. Ovdje se branio ne samo Sisak, nego Zagreb i dio Hrvatske – rekao je predsjednik Udruge Željko Glavinić.
Naglasio je i kako je jedna velika bitka za Hrvatsku počela tek kada je rat završio i dotaknuo se privatizacije, brojnih otkaza, gašenja firmi i ne primanja plaće po 5,6 mjeseci. Zamolio je sve okupljene da uključe snage i naprave nešto da se sve ono negativno što je nabrojao događa što manje.
Dan branitelja grada Siska obilježava se u spomen na 3. rujna 1991. kada je osvojena prva vojarna u Hrvatskoj, sisačka Barutana.

najčitanije