Ostaje li Sisak bez Elektre? HEP kaže „restrukturiranje“

imp

Ostaje li Sisak bez Elektre pitali su nas naši slušatelji ovih dana. Tražeći odgovor na to pitanje kontaktirali smo HEP i evo što su nam odgovorili
„Postupak planiranja novog organizacijskog ustroja HEP-Operatora distribucijskog sustava (HEP ODS-a) je u tijeku i umjesto današnjeg dominantno geografskog modela predviđa uvođenje funkcijskog modela upravljanja kojim će se dati jači naglasak struci, smanjiti slojevitost i kompleksnost organizacije te standardizirati poslovni procesi. Projekt preustroja HEP ODS-a predstavlja nastavak ciklusa restrukturiranja HEP grupe koji je započet još 2014., a odvijat će se u fazama tijekom 2016. i 2017. godine.
Posljedica novog ustroja bit će podizanje tehničkih kompetencija i upravljanja na četiri distribucijska područja koja će koordinirati rad sadašnje 21 elektre. Postojeće elektre se ne ukidaju, no njihova uloga se mijenja i fokus će im primarno biti na terenskim operacijama i upravljanju mrežom.
Bitno je naglasiti da su u tom procesu prava svih zaposlenika zajamčena Kolektivnim ugovorom. Neće biti otpuštanja i nitko neće ostati bez posla. Planirano smanjenje broja radnika na razini čitavog HEP ODS-a ostvarit će se prirodnim odljevom i prijevremenim umirovljenjem dijela radnika.
U ovom trenutku ne možemo davati detaljnije informacije o samom projektu. Kada budu poznati svi detalji, projekt restrukturiranja će u cijelosti biti predstavljen javnosti.
Cilj projekta je učiniti tvrtku efikasnijom, kako za zaposlenike, tako i za sve korisnike naših usluga, odnosno za sve građane RH.“ – stoji u odgovoru HEP-a.

najčitanije