Osposobljavanje osoba s invaliditetom

imp

U sklopu projekta „Za vaše uključivanje“ kojeg provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak u prostorijama Saveza udruga s invaliditetom odvija se stručno osposobljavanje sudionika prilagođenog programa za stručno osposobljavnje za stolara ( drvo-modelara).

U prilagođeni program stručnog osposobljavanja se uključilo 16 nezaposlenih osoba s invaliditetom koje su program uspješno završile u srpnju 2015.godine. Odmah nakon završene nastave, polaznici su se uključili u praktične radne aktivnosti (radionice) kako bi nastavili primjenjivati svoja novostečena znanja i vještine u obradi drveta. Prilagođeni program stručnog osposobljavanja za stolara (drvo-modelara) za osobe s invaliditetom su izradili profesori Strukovne škole Sisak. Polaznicima u njihovom stručnom osposobljavanju i radu pomaže Davor Lovreković koji se godinama bavi izradom različitih ukrasnih i korisnih predmeta od drveta.

Projekt „Za vaše uključivanje“ provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje u partnerstvu sa Strukovnom školom Sisak i Savezom udruga osoba s invaliditetom Grada Siska, te uz podršku Grada Siska kao suradnika.

najčitanije