OSOBE S INVALIDITETOM NA GRADSKOJ TRŽNICI PREDSTAVILE SVOJE BOŽIĆNE RADOVE

nn

261020211635273387.jpeg

Sisačka gradska tržnica Kontroba danas je ponovno bila mjesto odvijanja različitih predbožićnih aktivnosti. Policijska postaja Sisak tako je na svojim štandovima zainteresirane građane.

Tri štanda bila su već tradicionalno rezervirana za Savez udruga osoba s invaliditetom grada Siska koji su predstavili božićne radove iz svojih kreativnih radionica. Povod današnjeg druženja su blagdani pred nama, a članovi su bili vrijedni, tijekom svojih radionicama su izrađivali razne predmete koje izlažu na štandovima kako bi sakupili donacije za daljnje radove”, rekla je Vesna Gašparić, glavna tajnica Saveza udruga osoba s invaliditetom grada Siska. Udruge koje su se predstavile u sklopu Saveza su Udruga gluhih i nagluhi, Udruga tjelesnih invalida i Udruga osoba s intelektualnim teškoćama koje se na različite načine i različitim tempom sve bave kreativnim aktivnostima. “Ovakve kreativne radionice za osobe s invaliditetom znače jako puno, jer se tako osjećaju jednako vrijedno kao i drugi građani i uvide da su i njihovi uratci primjećeni” – zaključila je Gašparić. Mirjana Foštagić, članica Udruge tjelesnih invalida i mentalne retardacije koja boluje od multiple skleroze otkrila nam je da su ovakve kreativne radionice za članove Udruga vrlo vrijedne jer su spoj druženja i razgovora, društveno korisnog rada, izrade ručnih radova i dobre zabave.

Zadovoljna je, dodaje, položajem invalida u Županiji i Gradu jer smatra da vlasti rade sve što je u njihovim mogućnostima da osobama s invaliditetom olakšaju integraciju u društvo.
Svi oni koji nisu imali priliku vidjeti kreativne predmete danas, imat će priliku u subotu kad se na tržnici Kontroba nastavlja ovo predblagdansko druženje i prezentacija radova.

najčitanije