Oslobađanje plaćanja komunalne naknade zbog Covid-19 i potresa

mradenovic

Grad Sisak oslobodit će obveze plaćanja komunalne naknade za poslovne prostore i građevinska zemljišta sve sisačke poduzetnike koju su morali obustaviti svoju djelatnost temeljem Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske do prestanka trajanja mjera suzbijanja zaraze COVID-19 virusom.
Obveznici plaćanja komunalne naknade za stambeni i/ili poslovni prostor i građevinsko zemljište koje služi u svrhu obavljanja poslovne djelatnosti te poslovni prostori koji se ne koriste, a za koje su statičari utvrdili da su neuporabljivi ili privremeno neuporabljivi (crvena ili žuta naljepnica), oslobodit će se u potpunosti obveze plaćanja komunalne naknade dok se status objekta ne promijeni.
O tome je obveznik naknade dužan obavijestiti Upravni odjel za gospodarstvo i komunalni sustav u roku od 15 dana od dana kada je objekt ponovno postao uporabljiv.
Također podsjećamo kako je Grad Sisak sve građane do 31. ožujka oslobodio plaćanja komunalne naknade za stambene prostore.
Zahtjev za oslobađanje plaćanja komunalne naknade zbog potresa nalazi se ovdje, a dostupan je i na webu Grada Siska.
Sve informacije možete dobiti na brojevima telefona 044/635-527 ili 044/635-512, odnosno od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati na adresi Marijana Cvetkovića 8 (Sisak, Caprag) gdje je privremeno smještena gradska uprava.

najčitanije