Osigurana sredstva za izgradnju nove Ekonomske škole Sisak

imp

Ekonomska škola gradit će se na zaobilaznici, odmah uz Strukovnu školu Sisak

Sisačko moslavačka županija osigurala je financiranje za izgradnju Ekonomske škole Sisak. Na prostoru uz Strukovnu školu, iz zajma Svjetske banke izgradit će se nova Ekonomska škola u Sisku.
Pojasnio je to na posljednjoj sjednici Županijske skupštine Darjan Vlahov, privremeni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije.


„Dogovorena je investicija u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Ministarstvom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine i Ministarstvom financija na način da će se nova Ekonomska škola Sisak raditi preko zajma Svjetske banke kojeg ne diže Sisačko-moslavačka županija nego Država za sanaciju nekih objekata stradalih u potresu. Za Ekonomsku školu Sisak je pripremljena projektna dokumentacija, bilo je izrađeno idejno rješenje, pa je izrađen idejni projekt. Mi smo sada u postupku izdavanja lokacijske dozvole. Održano je nekoliko sastanaka sa Svjetskom bankom, oni su dolazili ispitivati tlo, zaštitu okoliša, analizu naše projektne dokumentacije i sada smo pred potpisivanjem ugovora“, kazao je privremeni pročelnik Vlahov dodajući da će nova lokacija Ekonomske škole biti na zaobilaznici, odmah uz Strukovnu školu Sisak.

„Nova Ekonomska škola Sisak, kako bi stvorili jednu obrazovnu cjelinu na području grada Siska, nalazit će se odmah uz Strukovnu školu Sisak i nadamo se jednog dana dvoranu koju će Grad Sisak završiti kao započetu investiciju. Ekonomska škola Sisak će na ovaj način dobiti puno veći prostor nego što je imala do sada. Ona se sada nalazila na drugom katu Osnovne škole Ivan Kukuljević Sisak, koja je u vlasništvu Grada Siska, to je škola kojoj je osnivač Grad Sisak. Ekonomska škola Sisak imala je zapravo nedovoljne kapacitete prostora kako bi se mogla širiti, mogla je upisivati samo tri razredna odjela u pojedinoj školskoj godini. Mi imamo cijelo jedno zanimanje koje se sada nalazi u drugoj školi koja zapravo pripada ekonomskom području koje treba vratiti u sklopu Ekonomske škole Sisak. Ona će sada dobiti prostor s dovoljnim brojem učionica, dovoljnim brojem vježbaonica, imat će mogućnost rada u jednoj smjeni te će imati mogućnost proširenja kapaciteta za nova zanimanja koja su prijeko potrebna Sisačko-moslavačkoj županiji“, pojasnio je Darjan Vlahov, privremeni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije.

najčitanije