Osiguran nastavak rada pomoćnika u nastavi u sisačkim osnovnim školama

imp

261020211635267308.jpeg

Sisak projekti pripremili su i predali još jedan projekt kojim će biti osiguran rad pomoćnika u nastavi u osam sisačkih osnovnih škola. Riječ je o projektu vrijednom gotovo 2 milijuna kuna, a koji je nastavak uspješnog projekta „Rukom pod ruku“.

Projektom „Rukom pod ruku-faza II“ pružiti će se podrška za 44 učenika s teškoćama za njihovo uključivanje u redovni sustav odgoja i obrazovanja u rad osam osnovnih škola na području Siska. Uvođenjem 44 pomoćnika u nastavu pomaže se svim sudionicima odgojno-obrazovnoga procesa, a time se stvara pozitivno ozračje, jača emocionalna sigurnost i socijalno prihvaćanje učenika.
Svrha projekta je osigurati pružanje potpore učenicima s teškoćama u razvoju kako bi poboljšali njihovo obrazovanje, olakšali socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje angažmanom 44 pomoćnika u nastavi za 44 učenika sisačkih osnovnih škola.

Bespovratna sredstva za projekt “Rukom pod ruku – faza II”, dodjeljuju se u okviru natječaja „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“ iz Europskog socijalnog fonda (ESF)

najčitanije