Oporba traži nove izbore za Grad Sisak

st

271020211635293939.jpeg

Današnji nastavak sjednice Gradskog vijeća Grada Siska završio je jednako kao i prošlotjedni početak. Članovi koalicije HDZ, HSP AS, HSS i HSLS Grada Siska napuštali su sjednicu nakon kratkih obrazloženja svojih predstavnika, pa je tako početni kvorum od 23 vijećnika pao na njih 12, što nije bilo dovoljno za nastavak sjednice. Problem je, kako navode, to što je Gradsko vijeće bez svog predsjednika već 125 dana.

Neposredno prije sjednice spomenuta je koalicija održala konferenciju za novinare, na kojoj je zatražila preispitivanje regularnosti sjednica Gradskog vijeća, a kao upitna navedena je sjednica na kojoj je izglasan Proračun grada Siska za 2014. godinu.

“Klub vijećnika HSP-a AS u Gradskom vijeću Grada Siska zatražio je od Ministarstva uprave provjeru zakonitosti sjednica Gradskog vijeća, koje su održane nakon 13. studenoga 2013. godine, odnosno provjeru zakonitosti svih sjednica koje su održane nakon smjene dotadašnjeg predsjednika Vijeća Zdenka Korena. Naime, članak 87 Poslovnika Gradskog vijeća Grada Siska propisuje da je vijeće dužno u roku od 30 dana od dana donošenja Odluke o razrješenju predsjednika, izabrati novog, a Gradsko vijeće to nije učinilo ni nakon 125 dana”, rekla je predsjednica sisačke Podružnice Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević, Vlatka Vukelić, te dodala kako od Ministarstva uprave traže poništenje sjednice na kojoj je izglasan Proračun, a od Vlade RH da raspiše nove izbore zbog nezakonitih radnji vladajuće koalicije.

najčitanije