Olujno nevrijeme pogodilo Sisak

imp

Olujno nevrijeme praćeno vjetrom, kišom i tučom zahvatilo je jučer čak pet županija, izvijestilo je Ravnateljstvo civilne zaštite po čijim su podacima zaprimljene dojave o oštećenim krovovima, srušenim stablima na prometnicama i oštećenim osobnim vozilima.

 

Na području Sisačko – moslavačke županije nevrijeme je jučer, od 18:40 sati do 19:45 sati zahvatilo sisačka gradska naselja Greda, Sela i Odra Sisačka.
„Nakon kratkog, ali opasnog nevremena nastala je znatna materijalna šteta na 20-ak obiteljskih kuća i desetak gospodarskih objekata. Porušena su stabla i oštećeni električni vodovi. Na jednoj kući je nastao požar krova, na tri kuće je oštećeno krovište, na pet gospodarskih objekata odneseni limovi ili uništen crijep te je iščupano nekoliko stabala.
Na teren su izašli vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Sisak te Dobrovoljno vatrogasno društvo Sela, Greda i Odra Sisačka. Ukupno 48 vatrogasaca s 11 vatrogasnih vozila je bilo na terenu i većinu štete su sanirali te nastavljaju sa sanacijama na oštećenim objektima.“, rekao nam je Miroslav Golub, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Sisak, dodajući da je sustav još jednom pokazao da može pomoći svojim sugrađanima u svim vrstama opasnih situacija.

 

Foto i video – FB Stjepan Vego

https://www.facebook.com/1075137127/videos/806193020343638/

najčitanije