Oduzeti oružje i streljivo

st

Nakon što je, po nalogu suda, policija pretražila kuću 34-godišnjeg muškarca na području Lekenika, prilikom čega su pronađeni i oduzeti puška ručne izrade i 20 komada puščanog streljiva koje je nezakonito posjedovao. Zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari osumnjičeni će biti kazneno prijavljen.
Policija podsjeća kako je još uvijek u tijeku kampanja “Manje oružja, manje tragedija” kojom Vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.
Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi. Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.
Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.
Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

najčitanije