Održana forum diskusija Gradski program za mlade

mradenovic

U Osnovnoj školi 22. lipnja održana je prva aktivnost projekta Gradski program za mlade grada Siska. Riječ je o Forum diskusiji Gradski program za mlade na kojoj je sudjelovalo oko 50 mladih iz sisačkih srednjih škola i studenata Metalurškog fakulteta, kao i članovi udruga za mlade, Savjeta mladih i slično. Mladi su diskutirali sa zaposlenicima raznih javnih ustanova koji u svom radu mogu utjecati na boljitak mladih.

Igor Kovač iz PRONI Centra za socijalno podučavanje, Štefica Tominović iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – područni ured Sisak i Zrinka Hafizović iz Grada Siska  objasnili su mladima važnost njihovog sudjelovanja u procesima donošenja odluka, a mladi su iznijeli svoja mišljenja i potrebe te se tako uključili u procese predlaganja i izrade politike za mlade.

Početkom svibnja Grad Sisak pozvao je mlade u dobi od 15 do 30 godina da ispune kratak online upitnik  kojim se nastoje konzultirati s mladima o problemu nedovoljnog uključivanja i sudjelovanja mladih u razvoju građanskog demokratskog društva, odnosno doprinosa mladih lokalnoj zajednici kroz procese donošenja odluka. Rezultati istraživanja pomoći će stvaranju jasnije slike prilikom kreiranja strateškog dokumenta lokalne politike za mlade grada Siska.

foto: sisak.hr

najčitanije